Archívum - Hírek

Nagyot küzdött az Olaj

2008. 10. 17.

Szolnoki Olaj KK - MARSO-VAGÉP NYKK 78-73 (14-21,18-13, 27-24,19-15)
Felkészülési mérkőzés

Tiszaligeti Sportcsarnok, 600 n. V.: Fodor, Rácz.
OLAJ: Szabó 8/3, Gaál 17/3, Cziczás 20/6, Jurkunas 6/6, Basit 13.
Csere: Harazin 7, Tóth V. 3/3, Cseh 4/3. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Horváth Imre.
NYÍREGYHÁZA: Savic 5, Wehner 2, Trivunovics 24/18, Sitku 15/6, Jeleszijevics 7/3.
Csere: Nagy K. 5/3, Lekli 13, Siska, Farkas 2. Vezetőedző: Kmézics Zorán.
Az eredmény alakulása. 5. p.: 9-6, 15. p.: 22-29, 27. p.: 46-51, 35. p.: 68-63, 38. p.: 73-69.

     Mindkét csapat gőzerővel készül a jövő szerdai rajtra, mely szerint a Nyíregyháza Paksra látogat, míg az Olaj ZTE csapatát fogadja. Ha egyáltalán elindul a bajnokság, ugyanis a ma esti Körmend és az újonc budapesti EnterNet-NTE Hegyvidék nyitómeccs körül egyre sokasodnak a kérdőjelek.

     A három probléma egyike a vasiak arénája, amely a szövetség versenybizottsága szerint jelen állapotában nem alkalmas bajnoki mérkőzések lebonyolítására, mivel a nézőket csak egy kötél választja el a pályától.

     A második gond a nőknél már sikeresen lezárult bírósztrájk, amely a férfi élvonalban egyre inkább elmélyülni látszik. Valovics István, a hivatásos játékvezetők képviselője jelenleg kis esélyt lát arra, hogy profi sípmesterek működjenek közre a szezonrajton. - A férfi ligával nem sikerült megegyezésre jutni, mert nem is állt szóba velünk, csak a szövetséggel kommunikált. Az MKOSZ ugyanakkor szembement a nőknél már bevált kompromisszummal, amikor leváltotta a játékvezetői bizottságot. Ennek új garnitúrája egy körlevelet küldött szét a bíróknak, amely arról szól, hogy péntek délig vagy vállalják a jelenlegi feltételekkel a munkát, vagy törlik őket a listáról. Ezt a "halállistát" 84 társam közül 40-en már visszautasították, köztük az összes nemzetközi és élvonalbeli játékvezető - mondta az MTI-nek Valovics, hozzátéve: a biztonsági garanciák mellett két év alatt 65 százalékos díjemelést szeretnének elérni, ám a klubok csak 20 százalékot tartanak reálisnak.

     A harmadik pedig, hogy a fővárosi újonc állítólag pénzügyi nehézségekkel küszködik, és 99 százalék, hogy el sem utazik a Rába-parti városba. Az más kérdés, hogy jól jönne az Olajnak a csúszás, hiszen soraikból három kulcsember Wilson, Váradi és Coleman is sérüléssel bajlódik. Közülük csak Coleman lehet szerdára harcképes, Wilsonra 2-3 míg Váradira 5-6 hét pihenő vár a jelen állapotok szerint.

     A Nyíregyháza elleni edzőmeccsen a szolnoki fiatalok és a rutinos játékosok igazi csapatot alkotva verték vetélytársukat. Az első félidőben a hazaiaknál Gaál Róbert tűnt ki ponterősségével, míg az ellenoldalon Trivunovics szórta a kosarakat. A szünet után jóval bátrabban játszottak a mieink, Cziczás László szép pontokat dobott, Szabó Péter remek passzokkal játszotta meg társait, Djamal Basit pedig jól centerezett. A csapatvédekezés jobb volt az átlagosnál, és ezek mindösszesen hozták meg az Olaj sikerét.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.