Archívum - Hírek

Rajt előtt a Szolnoki Olaj KK

2008. 10. 22.

Ma este hat órakor elrajtol az Olaj KK is, amelyik a Zalaegerszegi TE csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Ebből az apropóból beszélgettünk dr. Nyerges Zsolttal, az Olaj KK első emberével, valamint Pór Péter vezetőedzővel.
     - Érdekes bajnokság előtt állunk - kezdte a klubelnök. - Elsősorban azért, mert legalább 7-8 egyforma képességű együttes veszi fel a harcot egymással. Közöttük az igazolások minősége, a szakmai munka és a pillanatnyi forma fog dönteni éles helyzetekben. A második szempont pedig a klubok anyagi helyzete lesz. Beszéljünk nyíltan, a gazdasági helyzet nem kedvez most a sportnak, a cégek igyekeznek visszafogni a kiadásaikat. Ennek minden bizonnyal a sport és a kultúra fogja meginni a levét. A mi klubunk most is nagyon szigorú gazdálkodással vág neki a szezonnak. Sőt, az elkövetkező évek sem ígérkeznek könnyűnek. Mi pedig igyekszünk takarékosan gazdálkodni, minden egyes forintnak van helye a kasszánkban.

     Ezt követően már a csapatról és a tervekről is szót ejtettünk.
- Pór Péter edző mellé leszerződtettük Horváth Imrét. A két felkészült szakember jól együtt tud működni, ami tovább emelheti a szakmai munka színvonalát. Miután a tehetséges fiatalokból álló Főiskola Olaj KK feljutott az NB I/B osztályba, saját nevelésű játékosaink még több lehetőséget kapnak a szereplésre. Azt gondolom, hogy ez a jövő útja, szeretnénk minél több szolnoki kosaras növendéket látni első csapatunkban. A két szakembernek ez is egyik feladata lesz, hogy folyamatosan építse be fiataljainkat. Azt gondoljuk, hogy csak ez lehet a jövő útja. Időben összeraktuk a csapatot Sajnos több sérültünk is van, hiszen Váradi, Wilson és Coleman is maródi. Pótlásukra hoztuk Basitot és Taylort. Remélhetőleg gyorsan kiegyenesednek a sorok. Csapatunkat először a nyolc-, majd a legvégén a legjobb négy közé várjuk, más nem is lehet a cél Szolnokon.

     Ma este tehát rajt hazai pályán a ZTE ellen. A vendég egerszegiek többre vágynak az idén, újra bele akarnak szólni a legjobbak vetélkedésébe. A jobbítás szándékával új edzői stábbal, új légiósokkal készültek a szezonra.

     Völgyi Péter Pécsről, Patonay Imre pedig Körmendről tette át a székhelyét Zalaegerszegre, az előbbi vezetőedzőként, az utóbbi szakmai tanácsadóként áll a klub szolgálatára. Ami a játékoskeretet illeti, a magyar válogatott Trepák Zoltánhoz hasonlóan Nyíregyházáról érkezett a horvát Srdjan Helbich, mindkettőjükre centerposzton számíthat az edződuó. Mellettük három amerikai játékos Louis Hinnant (irányító), Calvin Watson (hátvéd), valamint Michael Jones (erőcsatár) érkezett soraikba. Arról nem beszélve, hogy továbbra is számíthatnak két válogatott játékosukra, Kámán Tamásra és Simon Lászlóra, valamint a Gáspár Dávid - Baki Gergely - Tóth Ádám trióra. Ezzel az állománnyal nem lehet más a céljuk, mint a felsőházi rájátszásba jutás, sőt a legvérmesebb ZTE szurkolók szerint csapatuk még a dobogóért is harcban lehet a bajnokság utolsó fázisában.

     Pór Péter vezetőedző: - Ronnie Taylornak rendben a játékengedélye. Jerome Coleman pedig vállalja a játékot. Ellenben Donald Wilsonra és Váradi Kornélra még nem számíthatunk. Az utóbbit hétfőn műtötték, kezdheti majd a gyógytornát. Nélkülük is próbálunk helytállni, remélem a fiatalok, akárcsak a Nyíregyháza ellen, élnek a lehetőséggel az elmúlt évek egyik legerősebb állományú zalaegerszegi együttesével szemben.

     18 órakor kezdődő találkozót a Hartyáni-Benczur-Győrffy bírótrió dirigálja. Ezt megelőzve 15:30-kor a két klub U20-as csapatai mérkőznek.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.