Archívum - Hírek

Remek rajtot vett az Olaj

2008. 10. 22.

Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK 85-60 (15-18, 23-10, 23-22, 24-10)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 1. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 2300 néző. Vezette: Hartyányi, Benczur, Győrffy.
SZOLNOK: COLEMAN 25/15, CZICZÁS 10/6, Gaál 3, Jurkunas 4, BASIT 20.
Csere: TAYLOR 11/3, HARAZIN 12, Cseh Gy. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Horváth Imre.
ZTE: Hinnant 11/3, Watson 9/3, Kámán 2, JONES 14/6, HELBICH 14.
Csere: Trepák 6, Gáspár 2, Simon L. 2, Baki, Tóth Á. Edző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 2–10. 8. p.: 11–18. 15. p.: 25–28. 18. p.: 29–28. 25. p.: 52–44. 28. p.: 57–48. 34. p.: 66–52. 38. p.: 75–58.

     A sokak által titkos favoritnak tartott vendégek komplett csapattal érkeztek a Tiszaligetbe. Az Olajnál Donald Wilson és Váradi Kornél sérülés miatt nem vállalhatta a fellépést, ellenben bemutatkozott az amerikai irányító Ronnie Taylor. A mieinknél először szerepelt a kezdő csapat tagjaként a saját nevelésű, mindössze húszesztendős Gaál Róbert.

     Nagyon bekezdtek az egerszegiek, Watsonék termelték a pontokat az elején, és már 2-10 is volt az állás, mikor Pór Péter időt kért és úgy tűnt, hogy rendezte a sorokat. A folytatásban centerben Basit ügyes dolgokat művelt, a csereként beállt Taylor pedig jó labdákat adott a társaknak. Óriási volt a küzdelem, a játékosok csúsztak-másztak minden labdáért, közben szabálytalanságok is becsúsztak szép számmal, ezért gyűltek a személyi hibák mindkét oldalon.

     Srdan Helbich és Harazin Tamás 3-3 faulttal állt a második negyedben. Negyed óra után éledt az Olaj, és 25-28-as állás után egy fergeteges 13-0-s etappal szinte állva hagyták vetélytársukat. Ebben az időszakban szinte mindenki a maximumot nyújtotta a piros-feketéknél, fegyelmezetten és főként ponterősen játszott a csapat a közönség nagy örömére.

     A szünet után tartotta előnyét az Olaj, az egerszegiek pedig görcsöltek, próbálták hátrányukat csökkenteni. A 26. percben 52-46-os állásnál Coleman újabb triplát dobott, majd Basit ismét kihasználta fizikai erejét, és bepréselt egy labdát.

     Ezt követően már csak egy csapat volt a pályán, a szolnoki. Nemcsak ponterősen, hanem látványosan is játszottak a vendéglátók, akik a szépen kidolgozott ziccerekkel, triplákkal, és óriási zsáolásokkal szórakoztatták a szépszámú publikumot. A végjátékban már csak a különbség volt kérdéses, ami végül is 25 pont lett a felek között.

     Az első negyedet leszámítva jól játszott a szolnoki csapat, és teljesen megérdemelten győzte le az előzetesen sokra tartott zalai ellenfelét Nem véletlen, hogy a lefújás után percekig ünnepelte kedvenceit az Olaj-tábor. A folytatás vasárnap este lesz Sopronban, ami szintén nem ígérkezik könnyű meccsnek. Hiszen a sördögök végig vezettek Pécsett, csak egy utolsó másodpercben dobott Kelley triplával veszítettek a rajton.

     Az Olaj számára a következő hazai mérkőzés november 12-én lesz a Dombóvár ellen.

Pór Péter: - Jó védekezésünknek köszönhetjük győzelmünket. Amikor távoli dobásaink sikeresek lettek, akkor tudtunk elhúzni ellenfelünktől.

Völgyi Péter: - Sajnos csak az első negyedben játszottunk úgy, ahogy az egész mérkőzésen kellett volna. Gratulálunk a Szolnoknak!
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.