Archívum - Hírek

Székesfehérváron, tévés mérkőzésen szerepel az Olaj KK

2008. 11. 08.

     Immár az ötödik fordulónál tart a férfi mezőny a kosarasok felsőházában. A Szolnoki Olaj KK az Albacomp székesfehérvári otthonában vasárnap 12:45-kor lép pályára. A rendhagyó időpontot az indokolja, hogy a Magyar Televízió élőben közvetíti a rangadót.

     Egyébiránt az elmúlt évad két elődöntős együttese méri össze erejét a Gáz utcában, ahol volt változás a nyáron, hiszen négy légiósból csak Radovics maradt meg hírmondónak, ellenben érkezett Morrison, Bell és Doyne. Az utóbbi kettő közül Bell tavalyelőtt a ZTE, míg Doyne az elmúlt szezonban a bajnok Falco soraiban vitézkedett.

     Az Alba eddig négy meccset tudott le sorrendben: Kaposvár (otthon: 87-70), Univer (idegenben: 95-91), Nyíregyháza (o.: 89-70) és Pécs (i.: 67-81). Ez utóbbi vereséget csütörtökön este szenvedték el Peresztegi Nagy Ákos tanítványai. Ekkor hiányzott közülük a ponterős Doyne, aki combizom-húzódással bajlódik. Elképzelhető, hogy az amerikai hátvéd vasárnap sem tudja vállalni a fellépést.

     Ha már az amerikai játékosoknál tartunk, az Olajnál is kérdéses Wilson szereplése. A légiós is makacs combizom-húzódással bajlódott, ezért kihagyta az eddigi két bajnoki meccset. A napokban már edzett a kosaras, ám csak közvetlenül a találkozó előtt dől el, hogy lehet-e rá számítani a derbin. Nagyon kell majd Wilson és mindegyik játékos, hiszen novemberben hat nehéz meccs vár az Olajra.

     - Igyekeztünk jól kihasználni az elmúlt két hetet - mondta Pór Péter, az Olaj vezetőedzője. - Az első héten a fizikai munkát végeztük, majd a napokban már a taktikai felkészítésre helyzetük a fő hangsúlyt. Jó szerkezetű, erős csapat az Albacomp. Ha gyors játékukat megfékezzük, és öt az öt elleni játékra kényszerítjük őket, akkor egy jó meccset játszhatunk velük - vélekedik a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.