Archívum - Hírek

A veretlen és listavezető Atomerőmű SE a Tiszaligetben

2008. 11. 18.

     Múlt szerdán az addig veretlen Dombóvár távozott lógó orral a Tiszaligetből. Ma este hat órakor a mezőny egyetlen hibátlan együttese, az Atomerőmű SE lesz a Szolnoki Olaj vetélytársa.

     A piros-feketék szurkolótábora azt várja, hogy övéi a másik tolnai megyei csapatot is megfosztják majd makulátlan mérlegüktől. Mindez nem lesz könnyű, hiszen hazai szinten nagyon erős az atomvárosiak állománya. A magyar mag, közöttük egykori válogatottak Mészáros Zalán és Gulyás Róbert, valamint Kiss Zsolt, Csaplár-Nagy Ervin és Panta István jó kiegészítő emberek. A légósaik újak, mármint az elmúlt évadhoz képest. Gosa, Nichols, Johnson és Williams szerepel mostanság soraikban. Mint az eddigi eredményeik is mutatják, jó csapat jött össze Sabáli Balázs edző keze alatt. Igaz, az elmúlt öt fordulóban csak egyszer szerepeltek idegen környezetben, a Pécs otthonában nyertek 89-80-ra. Hazai pályán sima meccseket vívtak az EnterNet (100-63), a Nyíregyháza (82-67), a Körmend (86-70) és az elmúlt körben a ZTE (81-64) ellenében.

     A tavalyi szezonban Pakson csúnya, 35 pontos verésbe szaladt bele, az Olaj, míg a felek második meccsét Cziczásék nyerték 78-59-re. Az ezt megelőző 2006-2007-es bajnokságban az Olaj mindkétszer verte a paksiakat, sőt a kupa-nyolcaddöntőben is mieink bizonyultak jobbnak.

     A mai napon is bármely különbségű győzelmet elfogadnának Szolnokon. A legutóbbi két fordulóban a Dombóvárral és a Debrecennel szemben is javuló formát mutatott a társaság, nyilván ezeknél is több kell a minden szinten erős atomvárosiakkal szemben.

     Pór Péter, az Olaj vezetőedzője: - Sok időnk nem volt, hogy rákészüljünk a listavezető paksi gárdára. Két találkozójukat azonban láttuk videón. Ebből is kitűnt, hogy játékosaik, gyorsak, magasak és erősek, kispadjuk is hosszú. Nálunk mindenki a fedélzeten, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Szeretnénk az atomvárosiakat megfosztani veretlenségüktől - nyilatkozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.