Archívum - Hírek

Sokba kerülhet még a kedd esti meccs az Olajnak

2008. 11. 20.

Az addig veretlen Atomerőmű SE ellen is folytatta hazai remeklését az Olaj csapata, amelyik óriási csatában 73-70-re verte a listavezető paksiakat, akik a lefújást követően írásban is jelezték óvási szándékukat.
     Hat napon belül immár a harmadik olyan együttes vérzett el az Olaj által, amelyik veretlenül érkezett a Tiszaligetbe.

     Múlt szerdán a Dombóvárt, rá két napra a Salgótarjánt - NB I/B-s meccsen a Főiskola Olajtól kapott ki - kedden este pedig a bajnokesélyes Atomerőmű csapatát győzték le a szolnoki piros-feketék.

     A közönség biztatásától kísérve alaposan bekezdett az Olaj, hiszen alig négy perc alatt 10-2-re vezetett. Erre fel időt kért a Paks, és cserélt is, bejött három rutinos magyar játékos Gulyás, Kiss és Mészáros, vezérletükkel négy perc alatt 13-14-re változott az állás.

     - Vajon, mi történt ebben a periódusban? - kérdeztük Pór Pétert, az Olaj vezetőedzőjét.

     - Mészárosék sokkal jobban védekeztek, mint a kezdőembereik, mi pedig rossz ritmusban támadtunk, kapkodtunk, sürgettük a dobásokat. A védekezésünkkel nem volt baj, egyedül Gosát nem tudtuk megfogni, aki extrát nyújtott az első félidőben.

     A folytatásban is paksi percek következtek, és úgy tűnt, hogy Gulyásék döntésre veszik a meccset, hiszen az első félidő közepére 12 ponttal meglógtak házigazdáiktól. Ráadásul a mieink két kulcsembere, Wilson és Jurkunas egyaránt négy faulttal állt, pontosabban ült a kispadon. A helyükre érkező, egyre acélosabban játszó fiatalok, közülük különösen Szabó Péter és Cseh György nyújtottak jó teljesítményt. Itt meg kell még említeni Cziczás Lászlót is. A csapatkapitány az utóbbi három meccsen nemcsak lelkesedik és védekezik, hanem a pontgyártásból is rendesen kiveszi a részét.

     - Sokat tettünk a sikerért - folytatja Pór Péter. - Ami külön öröm, hogy magyar játékosaink közül többen is jól játszottak. Cziczás Laci vezetésével vert helyzetből is fordítottak az álláson. A bajnokesélyes, nagyon erős állományú paksi alakulatot sikerült legyőznünk. Sikerünket leginkább jó védekezésünknek köszönhetjük, ugyanis légiósaik közül Williams és Nichols együttesen csak három pontra volt képes. Gosa az első félidőbeli 25 pontjához a másodikban csupán ötöt tett hozzá. Az pedig mindent elmond, hogy a záró negyedben mindössze nyolc pontot kaptunk. Egy biztos, a két idegenbeli - a soproni és a fehérvári - mérkőzéshez képest sokat léptünk előre. Ám elégedettek csak akkor lehetünk, ha a hazai pályán mutatott jó játékunkat az idegenbeli meccseken is meg tudjuk ismételni.

     A rangadón mindkét fél, valamint a közönség is elégedetlen volt a játékvezetéssel. A Páli - Téczely - Vétek bírótrió képességét meghaladta az indulatoktól sem mentes mérkőzés dirigálása. Bár a játékvezetők körüli hercehurcáról nem ez a hármas tehet, hanem akik ezt a kaotikus állapotot előidézték.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.