Archívum - Hírek

Somogyországban az Olaj

2008. 11. 22.

Három hazai győztes meccset követően idegenben, méghozzá a Kaposvár otthonában lép pályára a Szolnoki Olaj, ma este hat órakor.
     Nyáron a somogyi csapathoz visszatért egykori légiósuk, a litván Marciulionis, akire irányító poszton számíthat a régi-új edző, Dzunics. A továbbiakban rutinos magyar játékosok egész sora, Orosz, Hoffmann, Csirke, Hendlein várna majd bevetésre soraikban. Az utóbbi két játékos azonban sérüléssel bajlódik, ezért rájuk egyelőre nem számíthatnak. Marciulionis mellett az amerikai bedobó Welton a másik légiósuk, aki meccsenként 38,3 percet tölt a pályán, és 21 pontot szór átlagban. Meg kell még említeni a fiatal Vojvoda Dávid nevét is, aki egyre több szerephez jut a kék-fehérek között, és nem okoz csalódást a mérkőzéseken, mindezt mutatja 12,5-es pontátlaga is. Csapatuk a hatból két találkozón szerepelt hazai pályán, előbb a Debrecent (85-54), majd a Nyíregyházát (105-97) győzték le. Ellenben mind a négy idegenbeli mérkőzésüket - Albacomp (70-87), Kecskemét (63-71), Falco (78-98), Pécs (68-81) - elbukták a Dzunics-fiúk. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a tabella hátsó részében tanyáznak Oroszék. Bár még sok van hátra az alapszakaszból nem valószínű, hogy az első nyolc között lesznek a záráskor. Az elmúlt két évadban előbb 73-70-re, majd 88-73-ra nyert az Olaj Kaposváron.

     Nyilván hasonló jó eredményekkel most is kiegyeznének a szolnoki piros-feketék, akik idegenben még nyeretlenek. Szerencsére a Tiszaligetben mind a négy találkozójukat megnyerték Jurkunasék, így felzárkóztak az élmezőnyhöz. A hazai sikerek közül a ZTE, valamint a Dombóvár és az Atomerőmű SE elleni rangadónak számított. Az utóbbi sikert a bravúr kategóriájába kell sorolni, hiszen az atomvárosiak kerete talán a legerősebb a mezőnyben. Minden bizonnyal azért is viselték nehezen a tiszaligeti vereséget. Ami biztató a jövőre nézve, hogy négy meccsen nemcsak a légiósok, hanem a magyar játékosok is vitték a prímet. Közülük is kiemelkedett a csapatkapitány Cziczás, mellette Harazin, Gaál, Cseh és Szabó húzta leginkább a gárda szekerét.

     Pór Péter vezetőedző amondó, hogy hazai arcukat, idegenben is jó lenne most már megmutatni. A Kaposvár ugyebár azon csapatok táborába tartozik, amelynek otthonában lehet nyerni. Ami nem lesz könnyű, hiszen jó erőkből álló, a vártnál haloványabban szereplő Nyíregyháza elbukott a somogyi fővárosban.

     Mivel véget ért a bírósztrájk, most már az eddig egységbe tömörülő, tiltakozó játékvezetők a bajnoki mérkőzéseken is sípot vesznek a nyakukba. Közülük a Pálla-Benczur-Török R. hármas dirigálja majd a mai kaposvári derbit.

     Szintén a mieinkkel kapcsolatos az a információ, miszerint a jövő szombatra kisorsolt Körmend-Olaj találkozót egy nappal előbb, azaz pénteken 19 órakor rendezik meg a Rába-parti városban.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.