Archívum - Hírek

A vasi fellegvárban az Olaj

2008. 11. 28.

A kosarasoknál már beköszöntött az új esztendő, ugyanis a 2009. január 7-re kiírt, 12. forduló mérkőzései közül a Körmend-Olaj összecsapást pénteken este hét órakor rendezik meg a Rába-parti városban.
     A két csapat, mióta az Olaj 1989-ben feljutott az A csoportba, rendre nagy meccseket vív egymással. Nyilván a szolnoki szurkolók szívesen emlékeznek vissza a '91-es bajnoki elődöntőre, vagy a tavalyi bajnoki és kupafináléra, mikor a vasi csapattal szemben sikerült az Olajnak győznie. A körmendieknek pedig a tavaszi elődöntő él élénken az emlékezetükben, hiszen a Tiszaligetben aratott egypontos győzelmüknek köszönhetően jutottak be a fináléba.

     Az emlékeket szabad, sőt kell is ápolni, ám belőlük megélni nem lehet. A szurkolók és szponzorok azonnali sikereket akarnak látni, ám most ezeknek híján van mindkét klub. A vendéglátók döcögve haladnak, ami az elmúlt években nem volt rájuk jellemző, már az alapszakasz első harmadában a négyből két hazai meccset is elbuktak az Albacomp (69-86) és a Dombóvár (67-70) ellen. Ellenben verték az EnterNet (116-76) és Sopron (83-69) legénységét. Idegenben egy vereség (70-86) és egy győzelem (90-84) a mérlegük az Atomerőmű, valamint a Debrecen otthonában. Ez utóbbi összecsapást szombaton este játszották a cívisvárosban. Fodorék ezzel javítottak mérlegükön, ám a körmendi klubvezetők nem elégedettek a csapattal, és ennek a héten hangot is adtak. A vezetőedzőnek, Krivacsevics Dragoljubnak előírták, hogy a csapat a következő négy bajnokiból hármat nyerjen meg. Ellenfele sorrendben a Szolnok és a Kaposvár itthon, a Kecskemét idegenben és a Nyíregyháza itthon lesz.

     Erre a szakember úgy reagált, hogy kérte a vezetőségtől, hogy igazoljanak egy centert. Olyan palánk alatti játékost, aki támadásban és védekezésben egyaránt jól teszi a dolgát. A center érkezését keddre harangozták be, mikor a Körmend a Sopront látta vendégül egy edzőmeccs erejéig. A várva várt középjátékos azonban nem érkezett meg, a tesztmérkőzést pedig a vendégek nyerték 75-74-re. Most a Rába-parti kosárfellegvárban azt tartják, ha a főpróba nem sikerült, majd jó lesz az előadás.

     Az előadás másik résztvevője pedig az idegenben még nyeretlen Olaj KK csapata lesz. A mieink előbb a Sopron (80-102), majd az Albacomp (74-104) csarnokában szenvedtek sima vereséget. Ám ezeket még valahogy meg lehetett magyarázni, miszerint ez utóbbi klubok erős állományúak, másfél éve a bajnoki cím idején sem termett babér egyik együttes otthonában sem. A legutóbbi kaposvári fiaskóra (61-87) azonban elég nehéz magyarázatot találni. Különösen annak tükrében, hogy hazai pályán a ZTE (85-60), a Dombóvár (87-61), a Debrecen (98-70) és az Atomerőmű SE (73-70) ellen nyert a csapat.

     - Mi sem erre a játékra és főként eredményre számítottunk - kezdte Pór Péter, az Olaj vezetőedzője. - Természetesen a csapat összeült a mérkőzés után, videóztunk, beszélgettünk, mindenki kinyílt, elmondta a véleményét. Le kell vonni a tapasztalatokat, de sokáig nem rágódhatunk rajta, mert készülnünk kell a folytatásra. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen három héten belül öt nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Gőzerővel készülünk a folytatása, épp a Körmend elleni összecsapásra. Igyekszünk felkészülni belőlük, és egy jó eredményt elérni a körmendi oroszlánbarlangban - mondta az edző.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.