Archívum - Hírek

Olaj-siker idegenben

2008. 11. 29.

Polaroid Lami-Véd Körmend - Szolnoki Olaj KK 65-66 (26-19, 17-19, 14-20, 8-8)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 12. forduló

Körmend, 1800 néző. V.: Kapitány, Páli, Gelencsér.
KÖRMEND: Fodor M. 3/3, Auriantal 12/3, Fodor G. l, BANKS 27/6, Bialek 14/6.
Csere: Archie 4, Hegedűs 2, Ferencz 2, Trummer, Keresztes. Megbízott edző: Hencsey Tamás.
SZOLNOK: Coleman 16/6, CZICZÁS 11/6, Wilson 12, Jurkunas, Basit 12.
Csere: HARAZIN 10, Cseh Gy. 2, Szabó P. 3/3. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Horváth Imre.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 8-12, 8. p.: 15-15, 21. p.: 31-19, 17. p.: 38-33, 24. p.: 50-47, 28. p.: 53-55, 34. p.: 61-59, 38. p.: 63-65.
Kipontozódott: Basit (36.), Harazin (39.).
Kiállítva: Jurkunas (9.).

     Egyik fél sem a legjobb előjelekkel vágott neki a piros-fekete csapatok rangadójának. A körmendi csapat előbb ultimátumot kapott a klubvezetéstől, majd közös megegyezéssel szerződést bontottak Krivacsevics Dragoljub vezetőedzővel, míg az Olajnál a szezon eddig három idegenbeli mérkőzésen nyújtott gyenge teljesítmény adott okot aggodalomra.

     Ezúttal jól kezdett a szolnoki csapat. Az első kosarat Wilson szerezte betörésből, majd Coleman triplájával 7-3-ra elhúzott Pór Péter csapata. A leginkább bent, centerjátékára építő Körmend hamar felzárkózott. A kilencedik percben aztán a játékvezetők léptek elő főszereplővé. Előbb sportszerűtlen faultot fújtak Jurkunas ellen, majd kiállították a szerintük túl vehemensen reklamáló litván erőcsatárt. Ezt kihasználva a körmendiek egy 16-4-es rohanással elhúztak. Az Olaj azonban nem adta fel, főként Cziczás harcosságának és a kispadról beállt Szabó Péter ügyes irányítójátékának köszönhetően ellenfele után eredt, és felzárkózott három pontra (36-33). De a körmendi csapat, a remek játékkal visszatérő Archie révén megőrizte a vezetését a szünetig.

     A térfélcsere után feljavult az Olaj védekezése, így három perc alatt ledolgozták hátrányukat Colemanék. Az Olaj amerikai irányítója szokásához híven sokszor próbálkozott, ám keveset talált, mégis az ő kosarával vette vissza a vezetést a szolnoki csapat. A záró játékrész elején Archie középtávolijával újra a hazai együttesnél volt az előny, míg a túloldalon a fáradó Basit több ziccert és büntetőt is elhibázott ebben az időszakban.

     A mérkőzés vége felé mindkét csapat sok távoli dobást rontott, így a feszült hangulatú, kiegyenlített végjátékban érezni lehetett, hogy apróságok döntenek a győzelem sorsáról. Az utolsó percnek egy pontos vezetéssel indult neki a magas embereinek zömét elveszítő Olaj. Az utolsó szolnoki támadást Coleman hármasa kiperdült és bár a hátralévő időszakban a körmendiek többször próbálkoztak, kosarat csak Bialek ért el, ő is időn túl. Rövid tanácskozás után a zsűriasztal érvénytelenített ezt a kosarat, így az Olaj egy pontos győzelemmel távozott Körmendről.

Hencsev Tamás: - Nagyon bosszús vagyok, hogy így alakult, de abban nem vagyok biztos, hogy nem mi nyertünk...

Pór Péter: - Ilyen küzdeni tudással még vesztes mérkőzés után is emelt fővel lehet lejönni a pályáról. Folytatjuk a megkezdett munkát!
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.