Archívum - Hírek

Kapitány játékvezető hozta meg az utolsó döntést

2008. 11. 30.

Az Olaj egy ponttal nyert Körmenden, a hazaiak azonban bejelentették óvási szándékukat, ezért lehet még folytatása a piros-fekete csapatok csatájának.
     Az Olaj csapata maratoni hosszúsági négy órás összejövetelt tartott hétfőn délután. Ám a tréning programjában ezúttal nem erőnléti, vagy taktikai feladatok szerepeltek, hanem elemeztek, videóztak, beszélgettek a játékosok és a szakmai stáb tagjai. Úgy tűnik, hogy hatásos volt az összejövetel, mert pénteken este Körmenden egy egészen más mentalitású csapat lépett pályára, mint egy hete Kaposváron. Arról nem beszélve, hogy a Rába-parti városból 66-65-ös győzelemmel tért haza a társaság.

     - Ugyanúgy készültünk, mint máskor kezdte Pór Péter, az Olaj vezetőedzője. - Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a Körmenden, nyilván Fodorék bizonyítani akarják, hogy többet tudnak annál, mint eddig mutattak. Szerencsére fegyelmezetten kezdtünk, alig akadt eladott labdánk, a kinti és a közeli dobások is arányban álltak egymással.

     Az első negyed végén azonban kiállították Jurkunast, az Olaj védelmének alappillérét. A kisszünet után pedig már 31-19-re vezettek a hazaiak, úgy tűnt újabb kiadós vendég vereség lesz a vége.

     - Jurkunassal szemben Archie szabálytalankodott - folytatta Pór Péter - , de a bírók nem fújtak semmit, Jurkunas pedig ellökte a körmendiek kosarasát, ezért sportszerűtlen hibát ítéltek ellene. Jurkunas tovább szövegelt majd vállal egy picit meglökte Kapitány bírót, aki kiállította játékosunkat. Miután a hazaiak egy tucat ponttal is vezettek újra összekaptuk magunkat. A szünet után már nálunk is volt az előny, de az korántsem volt megnyugtató, mert ziccereket és büntetőket hibáztunk, és Coleman többször is rossz döntést hozott. A folytatásban mivel sok faulttal álltunk, védekezésben megkockáztattuk három-kettes zónát. Ami hatásosnak bizonyult, hiszen a zárónegyedben mindössze nyolc pontot kaptunk. Partiban voltunk a végjátékban is, mikor Jurkunas után Basit és Harazin is kiszállt a játékból.

     Az utolsó másodpercekről, így szólt a szakember: - A labda még Bialek kezében volt, mikor nullán állt az óra, bár a bírók először megadták, majd reklamálásunkra, tanácskoztak és kikérték a komisszár Szabó IV. György véleményét. A végén az I. játékvezető Kapitány Gellért kezében volt a döntés, aki érvénytelenítette kosarat, így nyertünk - mondta Pór Péter.

     Információink szerint a Körmend bejelentette, hogy megóvja a mérkőzést. Nyilván azt ők is tudják, hogy a meg nem adott kosár nem számít műhibának. Bár a honi kosárlabdában bármi, és annak az ellenkezője is megtörténhet...
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.