Archívum - Hírek

Szomszédvárak csatáznak

2008. 12. 03.

Újabb bajnoki meccs vár ma este hat órakor az Olaj csapatára, amelyik a szomszédvár Univer Kecskemétet fogadja a tiszaligeti arénában.
     Mielőtt beharangoznánk az alföldi csapatok csatáját, térjünk vissza néhány mondat erejéig a pénteki Körmend-Olaj összecsapásra, melyen egy pontos vendéggyőzelem született. A körmendiek bejelentették óvási szándékukat, mert szerintük Bialek kosara még a rendes játékidőben esett.

     - Természetesen mi is megtekintettük a mérkőzés felvételét - kezdte Tóth Zoltán, az Olaj KK ügyvezető elnöke. - A végjátékban két vitatható ítélet, illetve elmaradt ítélet az, amiről érdemes szólni. Bialek kosara, valamint ezt megelőzően Cseh kilökése. A körmendiek lengyel játékosa tökéletesen láthatóan nagyot taszított Cseh Györgyön, így jutott labdához. Aztán visszafordul, s kosarat dob, amit először megadnak, majd visszavonnak. Miért említem ezt a kettőt együtt? Mert a két szituáció egyike sem magasabb rendű a másiknál. Éppen annyi okunk van panaszkodni Cseh ellökése miatt, mint a körmendieknek a kosár meg nem adásáért. Mindkettő döntő fontosságú volt. Természetesen igyekeztünk pontos képet kapni a vitatott dudaszóval kapcsolatban. Stopperrel mérve az időt egyértelmű: időn túl esett a kosár. Amikor utoljára látszódik az óra, 49,8 másodperc volt hátra a mérkőzésből, az Olaj jött alapvonali bedobással. Innen számítva nincs játékmegszakítás, tehát tökéletesen mérhető az idő. Eszerint pedig 3-4 tized másodperce már lejárt a játékidő, mikor Bialek eldobta a labdát.

     Az eset egyértelműen azt bizonyítja, hogy igenis szükséges minden mérkőzést külön rögzíteni az ilyen problémák kiküszöbölésére. Haladnunk kell a korral, mert maga a játék is olyan gyors lett, hogy kell a modern technika segítsége.

     Majd, így folytatta az ügyvezető: - Mint tudvalévő elutasították a Paks óvását, klubunkat pedig 620 ezer forintra büntették, a mérkőzés alatti szurkolói rendbontások miatt. Emellett köteleztek bennünket, hogy a vendégkispad mögötti első sort hagyjuk üresen, és többek között megerősített rendezői gárdával ügyeljünk a biztonságra. Néhány szurkoló már pénzadományokkal segített rajtunk, várjuk a további támogatást is, hiszen komoly összeget kell befizetnünk a szövetség kasszájába. Továbbá kérjük szurkolóinkat, hogy sportszerűen biztassák csapatunkat. A mai és további találkozókon is megerősített rendezői gárdát állítunk fel. Már a bejáratnál komoly ellenőrzésekre számíthatnak a szurkolók - mondta Tóth Zoltán.

     Egy biztos, nem lesz egyszerű dolga az Olajnak a Kecskemét ellen, amelyik az elmúlt héten ugyan nem játszott bajnoki meccset, ám a Magyar Kupa harmadik fordulójában búcsúztatta az Atomerőmű SE együttesét. A bajnokságban négy idegenbeli találkozót tudott le a Kecskemét - Debrecen (86-68), Falco (89-112), Nyíregyháza (88-74), Dombóvár (64-74). Hazai környezetben pedig egy vereség Albacomp (91-95) és két győzelem Pécs (75-58), Kaposvár (81-68) a kék-fehérek mérlege. Az elmúlt két évben nem jutottak be a legjobb nyolc közé, most mindenképpen részt kívánnak venni legjobbak csatájában.

     Az Olaj, javuló játékkal rukkolt ki Körmenden, most hazai pályán bizonyíthat a piros-fekete sereg. - Egy jó formában lévő kecskeméti csapat látogat hozzánk, amelyik sok mozgáson alapuló, improvizatív kosárlabdát játszik. A rehabilitációs munkát végző Váradi Kornélon kívül mindenkire számíthatunk. Szeretnénk megőrizni makulátlan hazai mérlegünket - jelezte Pór Péter, az Olaj vezetőedzője.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.