Archívum - Hírek

Halovány támadójáték

2008. 12. 04.

Szolnoki Olaj KK - Univer-Kecskemét 49-63 (13-21, 14-8, 16-16, 6-18)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 8. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 2200 néző. Vezette: Benczúr, Györffy, Balog.
SZOLNOK: Coleman 16/12, Cziczás 5/3, Wilson 15, Jurkunas, Basit 8.
Csere: Harazin 2, Gaál 1, Szabó P. 2, Tóth V. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Horváth Imre.
KECSKEMÉT: HAYNES 14/6, HORVÁTH Á. 13/3, TÓTH P. 10, Danielson 7, KLAIBER 9/3.
Csere: SZABÓ ZS. 8/3, Tornóczky, Simpson 2. Vezetőedző: Zsoldos András.
Az eredmény alakulása. 4. p.: 0-10, 8. p..-8-ló, 14. p.:17-23, 18. p.,-23-25,24. p.: 37-34,28. p.:39-43, 33. p.:43-51, 38. p.:49-59.

     Balszerencsés vendégek, nem elég, hogy a Magyar Kupa harmadik fordulójában az Atomerőmű SE-vel kellett csatázniuk, melyet sikeresen elbúcsúztattak. A nyolcaddöntőben pedig az egyik legerősebb klub az Albacomp vár rájuk. A másik balszerencse, hogy Anthony Dalé nevű amerikai játékosuk térdében az elülső keresztszalag elszakadt. Legalább hat hónap pihenő vár a bedobóra, a szezon számára Pakson befejeződött.

     Az Olajnál a rehabilitációs munkát végző Váradi Kornélon kívül mindenkire számíthattak. Más céljuk nem lehetett, mint megőrizni makulátlan hazai mérlegüket.

     A két szurkolótábor fergeteges biztatása mellett kezdődött a szomszédvárak ütközete. Három gyors vendégkosár és szolnoki időkérés az első három perc története. Wilson csak 0-10 után talált be a vendégek kosarába. Hézagos védekezés és kevés elképzelés jellemezte az Olaj játékát az első negyedben.

     A második tíz perc elején megállt a kecskeméti henger, de a mieink is, csak araszoltak vetélytársuk után. A védekezés kezdett már összeállni, de a támadójáték továbbra is sok hibát rejtett magában. A félidő utolsó két percében azonban feltámadt a szolnoki csapat, Szabó Péter irányításával és Wilson kosaraival sikerült fordítania az álláson. Az utóbbi kapitális zsákolását követően azonban eltört a gyűrűt szabályozó rugó, ezért mintegy negyedórás kényszerszünet következett, épp akkor, mikor lendületben volt a csapat.

     A kényszerpihenő a Kecskemétnek tett jót, akik Horváth pontjaival ismét visszavették a vezetést.

     A szünet is elhúzódott a gyűrű további renoválása miatt. Újra pörögtek a szolnokiak, Coleman bevágott két triplát, majd egy ütközést követően hosszú percekig kellett ápolni a szolnokiak játékosát. Kapcsoltak a vendégek, Haynes és Horváth találataival újra vezetést szereztek.

     A záró játékrész két pontos Univer előnnyel és újabb kimaradt Olaj-ziccerekkel kezdődött. A 33. percben Klaiber triplájával már hét ponttal lógott meg a Kecskemét, a szolnoki edzőpáros pedig időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Kevés sikerrel, mert a jól játszó és vérszemet kapó vendégek tovább növelték előnyüket, és innen már nem volt visszaút, kikapott az Olaj.

     A közönség roppant módon zokon vette kedvencei halovány teljesítményét és tüntetett a csapat ellen, különösen a légiósokat bírálták. A kecskeméti játékosok pedig saját közönségükkel egyetemben ünnepelték teljesen megérdemelt győzelmüket.

     Az Olajnak nagy formajavulásra lesz szüksége a továbbiakban, ha hírnevéhez méltóan akar szerepelni a bajnoki pontvadászatban. A folytatás szombaton este lesz Nyíregyházán, majd jövő szombaton a kosárkarácsony keretében a Pécs vendégeskedik a Tiszaligetben.

Pór Péter: - Hatvanhárom kapott ponttal lehet nyerni, negyvenkilenccel azonban képtelenség győzni.

Zsoldos András: - Végig szépen játszottunk és jól védekeztünk. Boldog vagyok, mert van csapatunk!
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.