Archívum - Hírek

Ma este Nyíregyházán lépnek pályára a piros-feketék

2008. 12. 06.

     Idáig úgy fest, hogy ez nem a Szolnoki Olaj hete. Előbb vereség hazai pályán az Univertől. A mieink mindössze 49 pontot dobtak a Kecskemét kosarába, amely erre 63 ponttal válaszolt szerdán este. Böngészve a szolnokiak hazai eredményeit utoljára az 1995-96-os bajnokságban a Körmend ellen dobtak 50 pont alatt, akkor 49-74 lett a végeredmény.

     Közben 620 ezer forintos büntetést szabott ki az MKOSZ az Olaj Kosárlabda Klubra az Atomerőmű SE elleni mérkőzésen történt nézőtéri rendbontás miatt.

     Az újabb rossz hír tegnap érkezett meg az Olajhoz, miszerint az MKOSZ versenybizottsága elfogadta a Körmend óvását, a pályán elért 65-66-os eredményt 67-66-ra módosította, ezek szerint a Körmend kapja a győztesnek járó két bajnoki pontot - jelen állás szerint. Az Olaj KK-nak nyolc napja van a fellebbezésre, amit hamarosan közzétesz a klubvezetés.

     Ezek után ma este hat órakor újabb mérkőzés előtt állnak a szolnokiak, akik a Nyíregyháza vendégeként a Bujtosi-csarnokban lépnek pályára. A nyíregyháziaknak Kmézics Zorán a mesterük, az eddig hét mérkőzésükből mindössze egyszer nyertek. Szerdán a Pécs otthonában jártak, ahol sima 82-55-ös vereséget szenvedtek. Nyilván a nyíregyiek is tudják, hogy a 24. órában járnak, ha most nem kezdenek el kapaszkodni a tabellán, akkor soha.

     Ehhez viszont az Olaj csapatát kell legyőzniük, amelyiknek mostanában különösen a támadójátéka sántít. A látottak és a statisztikák alapján is úgy tűnik, hogy a légiósok - Basit, Coleman, Jurkunas és Wilson - teljesítménye messze elmarad a várttól. Ha nem következik be játékukban jelentős formajavulás, akkor totális szenvedés lesz az idei évad. Az előjelek nem a legjobbak, hiszen Váradi Kornél után a csapatkapitány Cziczás László - lágyékhúzódás - is kidőlt a sorból, ezért Gaál Róbert vagy Szabó Péter játéka kerül előtérbe a ma esti derbin.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.