Archívum - Hírek

A Szolnoki Olaj KK fellebbezéssel él a Körmend-Olaj bajnoki kosárlabda mérkőzés első fokú határozata ellen

2008. 12. 08.

A legfrissebb hír szerint a Szolnoki Olaj KK fellebbezéssel él a Körmend-Olaj bajnoki kosárlabda mérkőzés első fokú határozata ellen. A szolnoki klub kéri ennek megváltoztatását, a pályán elért eredmény helybenhagyását, szerintük törvénytelen döntést hozott az MKOSZ.
     Mint mondják a magyar kosárlabda történetében olyan ítélet még nem született, mely utólagosan felülbírál egy játékvezetői döntést, s megváltoztatja a pályán elért eredményt. Az Olaj KK és a videófelvétel szerint a körmendi Bialek, most győztesnek ítélt kosarát súlyos szabálytalanság előzte meg, melynek tényét sem a szakma, sem a sajtó, sőt még az első fokon eljárt Rózsás Gábor (versenyigazgató) sem vitatta.

     A szolnokiak úgy látják, hogy az MKOSZ versenyirodája precedens döntést hozott, amit tisztázatlan szabályozás mellett, nem hitelesített, manipulálható felvételek alapján hozott meg. A törvénytelen döntés a pályán kihirdetett győztes csapatot, nevezetesen a Szolnoki Olaj KK-t hozta hátrányos helyzetbe. A klub a fellebbezéshez csatolt egy DVD-t a vitatott jelenetről.

     Ez utóbbiak a klub hétfői sajtótájékoztatóján hangzottak el. Továbbiakban pedig szó esett a szombati Kosárkarácsony elnevezésű rendezvényről. Ezzel kapcsolatban Dr. Nyerges Zsolt, az Olaj elnöke elmondta, már hagyománynak számít, hogy esztendő utolsó, hazai bajnoki találkozóján a klub megvendégeli a szurkolókat, méghozzá teával, forrralt borral és kaláccsal, és nem mellesleg ingyenes lesz a belépő. Az esemény programjában 9.30-tól - 12 óráig gyermekműsorok lesznek, közben a megyei vöröskereszt 200 db élelmiszercsomagot oszt ki az arra rászoruló nagycsaládosoknak. Déltől pedig a sportiskola kosaras növedékei játszanak bemutató meccset.

     Fél háromkor kezdődik az Olaj-Pécs junior mérkőzés. Fél öttől hagyományosan a szurkolók kosaraznak a sportvezetők-támogatók vegyes csapatával. A nap fő attrakciója pedig az Olaj-Pécs bajnoki összecsapás lesz.

     A klubelnök hozzátette, hogy szeretettel várnak mindenkit, ám akik most nem akarnak, vagy nem tudnak a csapatnak szurkolni, inkább válasszanak maguknak más programot.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.