Archívum - Hírek

Óvás elutasítva, Aliakszejev Szolnokon?

2009. 01. 06.

A versenybizottság a körmendieknek adott igazat a november végén lejátszott mérkőzés végkimenetelével kapcsolatban. A jó hír azonban a játékoskeringőhöz kapcsolódik, ugyanis az Olaj vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat a Falcóval bajnoki címet ünneplő centeróriással, Mikalai Aliakszejevvel.
     November utolsó szombatján Körmenden vendégszerepelt a Szolnoki Olaj KK csapata, amely 66-65-os győzelmet aratott, legalábbis a jegyzőkönyv tanulsága szerint. A körmendiek viszont megóvták a mérkőzést, miszerint egyik játékosuk, nevezetesen Bialek kosara a rendes játékidőn belül ért célba, ezzel a duplával megnyerték volna az összecsapást. A Rába-partiak igazukat videófelvétellel póbálták bizonygatni, amit csatoltak az óvás mellé. Elsőfokon Rózsás Gábor, az MKOSZ versenyigazgatója helyt adott a körmendi óvásnak, 67-66-ra a pályaválasztó klubot hirdette ki győztesnek.

     Errefel a szolnoki klub kérte az elsőfokú határozat megváltoztatását, a pályán elért eredmény helybenhagyását. Az Olaj KK és a videófelevétel szerint is, Bialek győztesnek ítélt kosarát súlyos szabálytalanság előzte meg, melynek tényét sem a szakma, sem a sajtó, sőt még a versenyigazgató sem vitatta. A szolnokiak úgy látják, hogy a szövetség versenyirodájának jóvoltából precedens döntés született, amivel a pályán kihirdetett győztes csapatot, az Olaj KK-t hozta hátrányos helyzetbe. A klub a fellebbezéshez csatolt egy DVD-t a vitatott jelenetről. Mindkét videófelvételt véleményezte az MKOSZ által kirendelt igazságügyi szakértő.

     Földházi György, a versenybizottság elnöke: - A szolnokiak óvását elutasította a bizottság, másodfokon is a Körmend kapja meg a két bajnoki pontot. A jogerős döntés ellen nem lehet fellebbezni, az MKOSZ elnökségénél azonban panasszal élhet a szolnoki klub. Majd hozzátette - a kettő közül az egyik videófelvétel manipulált, azt nem mondhatom meg, hogy melyik. Ezért felkérjük az MKOSZ elnökségét, hogy indítson vizsgálatot a felvétel készítője ellen - mondta Földházi.

Fehérorosz óriás az Olajnál?

     - Jerome Coleman egyszerűen eltűnt. Mivel vele voltak még terveink, ráadásul a másik két játékoshoz, Basithoz és Wilsonhoz hasonlóan az anyagiakat is tisztességgel rendeztük, furcsálljuk ezt a lépést - mondta Nyerges Zsolt klubelnök. Majd megerősítette azt hírt, miszerint előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Mikalai Aliakszejevvel, a 212cm magas fehérorosz centeróriással, aki tavaly oszlopos tagja volt a szombathelyi Falco KC bajnokcsapatának.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.