Archívum - Hírek

Az igazáért küzd az Olaj

2009. 01. 09.

Elutasította a Szolnoki Olaj óvását, másodfokon is a Körmendnek adott igazat az MOKSZ versenybizottsága. Ráadásul hamisítással is megvádolták a szolnoki klubot. Erről kérdeztük dr. Nyerges Zsoltot, az Olaj KK klubelnökét, aki nem mellesleg az MKOSZ elnökhelyettese is.
     Földházi György, a versenybizottság elnöke elmondta, hogy a szolnokiak óvását elutasította a bizottság, másodfokon is a Körmend kapja meg a két bajnoki pontot. A jogerős döntés ellen nem lehet fellebbezni, az MKOSZ elnökségénél azonban panasszal élhet a szolnoki klub. Az elnök hozzátette: a kettő közül az egyik videofelvétel manipulált, azt nem mondhatja meg, hogy melyik. Ezért felkérik az MKOSZ elnökségét, hogy indítson vizsgálatot a felvétel készítője ellen.

     - A versenybizottság elnökének szavai azt sugallják, hogy az Olaj KK nyújtotta be a manipulált a videofelvételt - vajon hogyan vélekedik erről Nyerges Zsolt.

     - Nem igaz, hogy mi manipuláltuk a felvételt, hiszen az internetről töltöttük le azt. Kemény vádak ezek felénk, ez is része annak a véleményem szerint megalapozatlan, törvénytelen eljárásnak, ami mostanság folyik ellenünk. A körmendiek a mérkőzést követve nyolc nappal adták át a felvételt a szövetségnek. Ez ugyan megfelelt az óvási kritériumoknak, de nincs hitelesítési rend, a felvételt azonnal zárolni kellett volna. Érdekesség, hogy munkatársaink - a gyakorlatnak megfelelően - a találkozó után kérték a helyi televízió felvételét, amit csak napok múlva küldtek meg a Szolnok Televíziónak.

     - Miért törvénytelen az eljárás?

     - Mert a nemzetközi szövetség szabályzata meghatározza, hogy mely esetekben lehet a videofelvételt felhasználni. A szóban forgó mérkőzés első játékvezetőjének azonnal a helyszínen kellett volna megtekintenie a felvételt, előbb döntést hozni, majd lezárni a jegyzőkönyvet. Mindez nem történt meg, így a videofelvétel alapján, utólag nem lehet megváltoztatni az eredményt. Természetesen a szövetség illetékes bizottságainak lehetőségük van a videofelvételek elemzésére, ám azt kizárólag a fegyelmi eljárásra és továbbképzési célokra, nem a pályán elért hivatalos eredmény megváltoztatására használhatják fel.

     - Ezek után mit tesznek?

     - Azt nem hagyjuk, hogy csalóknak tartsanak bennünket, kikérünk magunknak mindenféle gyanúsítgatást. A szabályok szerint panasszal élünk az MKOSZ elnöksége felé. Ha kell, a magyar és a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulunk igazunkért. Mivel választott tagja vagyok a szövetség elnökségének, összeférhetetlenség miatt a vizsgálat végéig azonnali hatállyal felfüggesztem a tagságomat. Idén ötvenéves a szolnoki kosárlabdaklub, a mostani elnökség 12 éve vette át az irányítást. Azt gondoljuk, ez idő alatt tettünk le valamit az asztalra, többek között egy bajnoki címet és két kupagyőzelmet szereztünk. Nincsenek köztartozásaink, és a játékosok is rendre pontosan megkapják járandóságukat. A szövetséggel sem volt évek óta konfliktusunk. Az igazunkért és a becsületünkért küzdünk, ezekért a legvégsőkig fogunk harcolni - nyilatkozta dr. Nyerges Zsolt.

Játszhatnak az új légiósok

     Az Olaj új szerzeményei közül a két amerikai, Ronnie Ross és Ken Tutt, valamint a fehérorosz Mikalai Aliakszejev is rendelkezik érvényes játékengedéllyel. Ami azt jelenti, hogy a jövő szerdai zalaegerszegi mérkőzésen szerepelhetnek a csapat színeiben. A két amerikai játékos már együtt edz társaival. Aliakszejev, a 212 centiméter magas centeróriás is megkapta a vízumát. Érkezése attól függ, hogy sikerül-e számára mára vagy holnapra repülőjegyet váltani.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.