Archívum - Hírek

Zalában feltörhet az Olaj

2009. 01. 14.

Csaknem egy hónap szünet után, ma este fél hétkor Zalaegerszegen, ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára az Olaj KK legénysége.
     Utoljára tavaly december 19-én szerepeltek bajnoki összecsapáson a mieink, míg mai ellenfelük, a ZTE gárdája két meccset is lejátszott az elmúlt egy hétben. Kámán Tamásék előbb 89-74-re verték a Nyíregyházát, majd 95-69-re kikaptak a Kecskemét otthonában. Ez utóbbi derbin megsérült egyik legjobbjuk, az amerikai Calvin Watson, a bedobóra legalább hat hét kényszerpihenő vár. Tegyük hozzá, nélküle is elég erős csapat a ZTE, amelyik hazai hét összecsapásából mindössze egyet veszített el, mikor egy ponttal kikapott a Soprontól. A hírek szerint nagyon készülnek a mai derbire, vissza akarnak vágni az Olajnak, még az első fordulóban elszenvedett 85-60-as vereségért.

     Azóta átalakult az Olaj légiós kontingense, hiszen Jerome Coleman, Donald Wilson és Jamal Basit szerződését is felbontották január első napjaiban.

     - Amerikai játékosaink nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket - indokolta a döntést Tóth Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója. - Mindhárom kosaras teljesítménye elmaradt az előzetesen remélttől, így a változtatás mellett döntöttünk. A tabellán jelenleg elfoglalt helyezés ellenére sem változott célkitűzésünk: a legjobb nyolc közé szeretnénk jutni. Az új fiúktól lendületet, és a csapatjáték javulását várjuk az edzőkkel együtt. A klubvezetés bizalmát továbbra is élvezi a Pór Péter - Horváth Imre edzőpáros, a két szakember vezetésével szeretné elérni céljait csapatunk.

     Az ügyvezető igazgató által említett új fiúk közül az egyik, az irányító poszton használható amerikai Ronnie Ross 29 esztendős, 184 centiméter magas. Európában többek között megfordult a bosnyák, a macedón és a koszovói bajnokságokban. A másik játékos a 185 centiméteres amerikai Ken Tutt, akinek bedobó a posztja. A 24 esztendős kosaras egyetemi éveit követően előbb a francia másodosztályú Nantes csapatában játszott. Szolnokra az izraeli szuperligából, a Maccabi Rihon-tól érkezett. A harmadik új játékos nem ismeretlen hazánkban, a fehérorosz nemzetiségű Mikalai Aliakszejev az előző szezonban a Falco csapatával bajnokságot nyert. A 212 centiméteres kosaras az ukrán Lviv csapatából igazolt a Tiszaligetbe.

     A fehérorosz centeróriás azonban kénytelen lesz kihagyni a mai mérkőzést, mert vasárnap útban a bérelt lakása felé elvétett egy lépést és megcsúszott. A sérülés nem hozott, Aliakszejev egészségesen érkezett Ferihegyre, de egy balszerencsés combizom húzódás következtében már az edzésekbe csupán a súlyzózás erejéig tudott bekapcsolódni.

     - Rossz előjelekkel készülünk, hiszen a két új fiú beépítésére csak pár nap állt rendelkezésünkre. Ráadásul Cziczás Laci húzódása még nem jött rendbe, sőt Szabó Peti az egyik edzésen vállsérülést szenvedett, és most már Aliakszejevre sem számíthatunk. Mindent megteszünk, hogy egy tisztességes eredményt érjünk el Zalában - mondta Pór Péter vezetőedző.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.