Archívum - Hírek

Saját kezében van az Olaj sorsa az elkövetkező tizenkét fordulóban

2009. 01. 24.

A Szolnoki Olaj egy tucat ponttal többet dobott, mint soproni vetélytársa, így biztosan győzött a csütörtök esti tiszaligeti mérkőzésen.
     Tegyük hozzá, kevesen bíztak benne, hogy a szolnokiak két vállra fektetik a jó erőkből álló, és eddig kiválóan szereplő vendégeket, akik azt megelőzően sorozatban öt győzelmet arattak. Sőt a végén még arra is volt az Olajnak esélye, hogy a Sopronban elszenvedett 22 pontos vereségnél nagyobb különbséggel verje meg vendégét. Ami egyforma pontszám esetén sokat számít a végső összevetésnél.

     - A realitás talaján maradva, senki nem gondolt arra, hogy a 38. percben 82-61-re vezetünk - kezdte Pór Péter, a mieink vezetőedzője. - Akkor szóltam, Ronnie Rossnak, hogy októberben 22 ponttal kaptunk ki Sopronban, jó lenne, ha tudnánk növelni előnyünket. Helyzeteinket azonban elkapkodtuk, így a vendégek kilenc pontot dobtak zsinórban, amivel szorosabbá tették a végeredményt. Ami örömteli volt, hogy Váradi Kornél ismét nagyon jó teljesítményt nyújtott. Ross betöréseivel sokszor megbontotta a vendégek védekezését. Az EnterNet ellen jól dobó Ken Tutt tripláira láthatóan nagyon rákészültek a soproniak, szerencsére a játékos nem görcsölt be, igyekezett kihasználni cselezőképességét, kiharcolt 12 büntetőt, amiből csupán egyet hibázott el. Centereink is nagyobb akarattal küzdöttek, mint azt megelőzően. Jurkunas második félidőbeli védekezése is biztató volt a jövőre nézve. További pozitívum, az eladott labdáink számát sikerült drasztikusan csökkenteni, mindössze ötöt jegyeztük ezen a meccsen.

     - Biztató játék, két egymást követő győzelem. Sőt az Ousmane Barro nevű játékos érkeztével centerposzton is erősödhet a csapat. Vajon mi várható a folytatásban?

     - A lengyel első ligából érkező játékos előbb a tréningeken, majd a jövő szombati paksi fellépésünkön bizonyíthatja, hogy érdemes szerződtetnünk. Egyelőre maradjunk ennyiben az új jövevénnyel kapcsolatban. Továbbra is azért fogunk küzdeni, hogy kiharcoljuk a legjobb nyolc közé jutást. Számolgatni most sem szeretnék, saját kezünkben van a sorsunk az elkövetkező tizenkét mérkőzésen - nyilatkozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.