Archívum - Hírek

A Stadler Rail lett a támogatója a Szolnoki Olaj KK-nak

2009. 01. 28.

     Nemcsak Szolnok iparában, hanem közéletében is jelentős szerepet kíván vállalni a Stadler Rail, amelyik a világ egyik legismertebb vonatgyára. Ezt mondta Szalay Ferenc Szolnok polgármestere, a keddi városházi sajtótájékoztatón.

     Peter Spuhler, a svájci cég elnök-vezérigazgatója rögtön a tárgyra tért: - Új haza és új sportág cégünknek - így kezdte mondanivalóját arra gondolván, hogy Szolnokon most kezdi működését az üzem, új sportág pedig a kosárlabda lesz számukra. A Stadlernek ugyanis Svájcban, a Zürich Lions néven Európa hírű jégkorongcsapata van, amelyik a Bajnokok Ligája döntőjében érdekelt a napokban. - Csapatunk 2-2-es döntetlent játszott az orosz Magnyitogorszk otthonában, nagy izgalommal várjuk a finálé zürichi visszavágóját. Jómagam is hokis voltam, az első ligában kergettem a pakkot. Megmondom őszintén, életemben nem sok kosárlabda-meccsen jártam. A New-York-i Madison Square Garden-ben azonban élőben láthattam a Knicks-Boston NBA összecsapást, számomra ez óriási élmény volt. Mostantól természetesen nagy érdeklődéssel figyeljük a szolnoki kosárlabdáról szóló híreket is. Tudjuk, hogy a régióban mennyire népszerű a kosárcsapat, ezért is döntöttünk arról, hogy a jövőben őket támogatjuk. Megállapodásunk egyelőre jegyesség, egy fél évre szól. Ezt követően azonban újra tárgyalóasztalhoz ülhetünk és lehet szó egy hosszú távú együttműködésről is.

     A vezérigazgató arról nem adott felvilágosítást, hogy mekkora összeggel támogatják a kosarasokat. Mint mondta, a felek ezt üzleti titokként kezelik.

     Tóth Zoltán, Szolnoki Olaj KK ügyvezetője elnöke elmondta, hogy örülnek a támogatásnak, és minden klubvezető álma, az, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is szponzort találjon. Igyekeznek meghálálni a bizalmat és remélik, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködés, amellyel mindkét fél elégedett lesz. Hosszú távon is számíthatnak majd a Stadler Rail támogatására.

     Miután megtörtént a szerződés aláírása, Tóth Zoltán meghívta a Stadler Rail vezérkarát a Tiszaligetbe, amely élén Peter Spuhler elnök-vezérigazgatóval, meglátogatta csapat edzését. A piros-feketék szorgalmasan készülnek a bajnoki folytatásra, melynek újabb állomása szombaton este lesz, mikor az Atomerőmű SE paksi otthonába látogatnak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.