Archívum - Hírek

Cziczás Laci kivételével mindenkire számíthatunk Pakson

2009. 01. 30.

Az esztendő első idegenbeli meccsét játssza szombaton este az Olaj KK csapata, méghozzá az Atomerőmű SE paksi otthonában. Egyébiránt ez lesz a 15. forduló a felsőházban, és az Olaj paksi fellépése ígérkezik a hét vége egyik slágermérkőzésének.
     Egyrészt azért, mert a felek évek óta hatalmas küzdelmet vívnak egymással, másrészt azért, mert november 18-án meglehetősen viharos mérkőzést játszottak az érdekeltek a Tiszaligetben. Akkor az Olaj remek hajrájának köszönhetően 73-70-es győzelmet aratott. A vereséget nehezen elviselő vendégjátékosok közül a csapatkapitány Mészáros Zalán több országos lapban is a „terror házának” titulálta a Tiszaligeti Sportcsarnokot.

     Tegyük hozzá, hogy nem ez volt a paksiak egyetlen veresége ebben a szezonban. Az elmúlt 14 fordulóban hatszor, ebből négyszer ez évben hagyták el vesztesen a pályát. Január közepén, miután hazai pályán csúfosan kikaptak a Pécstől, edzőjük, Sabáli Balázs lemondott. Helyére azt a Dzunics Braniszlavot szerződtették, aki az elmúlt szezonban Dombóváron, idén pedig Kaposváron dolgozott. Az Atomerőmű SE kispadjára egy hete leültetett szakember a péntek esti tréningen már együtt dolgozhat Mike English-sel is, aki tavaly Dombóváron vitézkedett. Sőt az idegbecsípődéssel bajlódó Gulyás Róbert játéka is előtérbe került.

     - English személyében egy sokoldalú játékossal gazdagodott a keret, hiszen az egyestől a négyes posztig bárhol bevethető - mondta az új szerzeményről Dzunics Braniszlav. - Úgy érzem, jót tett a csapatnak az edzőcsere, mindenki jól dolgozik, igyekszik bizonyítani, hogy hasznos, értékes tagja a csapatnak. Nem lesz könnyű dolgunk, a Szolnok sokkal jobb annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat. Miután ez lesz csapatunk első hazai bajnokija az edzőcsere óta, bizonyosan mindenkiben kettőzött bizonyítási kényszer dolgozik.

     Ha már az új fiúknál tartunk, az Olaj színeiben bemutatkozik az Ousmane Barro nevű center, aki a paksi összecsapáson bizonyíthatja, hogy érdemes szerződtetni. Pór Péter vezetőedző elmondta: - A helyszínen láttuk az ASE legutóbbi fehérvári fellépését, ahol már javuló játékot nyújtottak. Dzunics edző nyilván a héten tovább csiszolta a csapatjátékot. Ráadásul English érkeztével, valamint Gulyás felépülésével tovább erősödött az állományuk. Cziczás Laci kivételével mindenkire számíthatunk. Nehéz dolgunk lesz, igyekszünk helytállni az atomvárosban. Halottuk, hogy sok szurkolónk kísér el bennünket Paksra, azt kérjük tőlük és a hazai tábortól is, hogy csak a kosárlabda legyen főszerepben a szombat esti rangadón.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.