Archívum - Hírek

Ma este kupamérkőzésen, Nyíregyházán szerepel az Olaj KK

2009. 02. 04.

A bajnoki küzdelmeket megszakítva, a héten a Magyar Kupameccsek játsszák a főszerepet a férfi kosarasoknál. Az Szolnoki Olaj KK csapata a Nyíregyházával csatázik a legjobb nyolc közé jutásért. A felek első meccsét ma 18:30-kor Nyíregyházán, míg a visszavágót szombaton 18 órakor játsszák a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     Az Olaj a két évvel ezelőtti sorozatban szintén találkozott a Nyíregyházával, akkor a negyeddöntőben kettős győzelemmel (77-53, 78-75) jutott a gárda a négy közé, majd meg sem állt a kupagyőzelemig.

     A nyíregyházi csapat akkori állományából Brane Savic, Nagy Krisztián és Sitku Ernő, míg az Olajból Andrius Jurkunas, Cziczás László, Harazin Tamás és Tóth Viktor maradt meg hírmondónak. Akkor is Pór Péter vezetőedző irányította a szolnokiakat. Most Kmézics Zorán vezeti a nyírségi alakulatot, aki ugyebár játékosként arany-, míg edzőként ezüstérmet szerzett Szolnokon.

     Az is tudvalévő, hogy a 1999-2000-es és azt követő évadban, Pór Péter dolgozott Kmézics segítőjeként Szolnokon. Természetesen a két szakember ma is jó kapcsolatot ápol egymással, ám most két összecsapás erejéig ellenfelek lesznek. A két csapat a bajnokságban már találkozott egymással, Nyíregyházán a hazaiak nyertek 74-64-re. Most a kupában visszavághat az Olaj a legutóbbi vereségért.

     A miénknél ismét szerepet kaphat a szenegáli center, Ousmane Barro, aki dupla-duplát - 12 pont, 11 lepattanó - gyártott a legutóbbi paksi összecsapáson, dr. Nyerges Zsolt klubelnök elmondta, a kosarassal a szezon végéig szóló szerződést kötöttek. A napokban elterjedt, hogy a tavaly a Falcóban szereplő, nemrég az olasz Pistoia csapatánál szerződést bontó Arnas Kazlauskassszal felveszi az Olaj a kapcsolatot. Nyerges doktor azonban azt mondta, hogy a klubnál nem aktuális kérdés a litván játékos megszerzése.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.