Archívum - Hírek

Olaj: cél a továbbjutás!

2009. 02. 07.

Ma este hat órakor az Olaj visszavághat a Nyíregyházának a szerdai kétpontos, idegenbeli vereségért. Ha a szolnoki csapat egy triplával többet dob, mint vetélytársa, akkor a legjobb nyolc közé jut a Magyar Kupában.
     A szerdai odavágón fordulatos meccset vívtak a felek a szabolcsi fővárosban. Az első negyed végén még 12-23-as állást mutatott a Bujtosi csarnok eredményjelzője, joggal ünnepelte csapatát a szolnoki szurkolótábor. A második negyedben viszont Sitkuék vertek tíz pontot vendégeikre. A szünet után úgy tűnt, hogy el tud húzni az Olaj, 52-57. A hazaiak azonban a triplákat jó százalékkal szóró Siska - 23/21 pontot szerzett a mérkőzésen, a bajnoki összecsapásokon három pont az átlaga - révén megint csak fordítottak. A hajrában mindkét csapat nyerhetett volna, a mieink sorra elhibázták a büntetőket, a vendéglátók is bakiztak jó néhányszor, ám a végén ők örülhettek kétpontos győzelmüknek, 80-78. Ami korántsem behozhatatlan hátrány, azt azonban senki nem gondolja, hogy holmi sétagaloppnak ígérkezik a szombat esti visszavágó az Olaj számára.

     Egyébiránt a piros-feketék ebben az esztendőben három bajnoki mérkőzést tudtak le. Előbb az EnterNet (89-76), majd a Sopron együttesét is legyőzték (82-70). Egy hete viszont kikaptak Pakson (69-85). Ezt követően pedig a nyíregyházi kupameccsen következett be az a bizonyos kétpontos vereség. Tegyük hozzá, hogy csak Pakson és Nyíregyházán játszott együtt mind a négy idegenlégiós. Közülük Ross és Tutt január elején, míg Barro csak a múlt hónap végén igazolt Szolnokra. Nem csoda, hogy még csikorog a gépezet. Arról nem beszélve, hogy Cziczás László, a csapat kapitánya immár két hónapja tartozik a maródiak táborába.

     Egyértelmű, ha a "Cica" becenevű játékos a pályán lett volna, a paksi Kiss Zsolt és a nyíregyházi Siska János sem dobott volna szezoncsúcsot az Olaj elleni mérkőzésen.

     - Akkor léphetünk előre, ha sokkal jobban koncentrálunk védekezésben, mint az előző összecsapásokon. Támadásban sokszor adja magát a jó megoldás, mégis rossz döntéseket hozunk. Azon dolgozunk napról-napra, hogy hibáinkat kijavítsuk. Tegnap videófelvétel segítségével elemeztük a szerdai meccs legfontosabb történéseit. Ki kell harcolnunk a továbbjutást! - nyilatkozta a szakember.

     A ma este hatkor kezdődő kupavisszavágót az Ádám-Márton-Gelencsér bírótrió dirigálja. Mivel nem lesz juniormérkőzés, így a Tiszaligeti Sportcsarnokot csak 17 órakor nyitják. Az Olaj Kosárlabda Klub által kiadott éves bérletek természetesen érvényesek a ma esti összecsapásra is.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.