Archívum - Hírek

A kupaküzdelmek után ismét bajnoki mérkőzések várnak a Szolnoki Olaj kosarasaira

2009.02.18. 0:00:00

A piros-feketék előbb szerda este hat órakor Dombóváron lépnek pályára, majd szombaton a listavezető Albacomp együttesét fogadják a Tiszaligetben.
     Talán mondani sem kell, hogy mindkét mérkőzés fontos, és egyben nehéznek ígérkezik a mieink számára. Dombóváron soha nem volt könnyű nyerni, most sem lesz az. A kisméretű csarnokban futnak és dobnak a vendéglátók, jaj annak a csapatnak, amelyik az elején nem fogja meg őket, mert ha elkapják a fonalat, már képtelenség őket utolérni. Az Olaj utoljára 2007 tavaszán 93-73-ra nyert a tolnai városban, az elmúlt évadban viszont a vendéglátók győztek 76-62-re. Úgy, hogy az elején már 25-8-ra is vezettek Deákék. A felek szezonbeli, tiszaligeti meccsét a mieink meglepően magabiztosan, 87-61-re nyerték, tavaly november 12-én.

     Azóta nemcsak az Olajnál, hanem a kék-fehéreknél is történtek változások. Játékosfronton Bryan McCullough helyére Ben Adams érkezett a napokban. Az utóbbi kosarasnak hátvéd a posztja, 2007-ben egy fél szezont töltött a Kecskemét soraiban. Többek között szerepelt a 2007. március 7-én lejátszott Univer-Olaj, 73-71-re végződött derbin, mikor 33 perc alatt 13 pontot szórt. Bálind József ügyvezető szerint, aki a német Peter Stahl decemberi távozását követően vezetőedzői posztot is ellátja, Adams különösen védekezésben használható játékos. Vele az eddigi gyengébb védekezés szigorúbb lehet az elkövetkezőkben. Az elnök-edző elmondta, fontos a meccs, mert egy-egy győzelemmel nagyot lehet előre lépni, vereséggel pedig lefelé esni. Náluk mindenki egészséges, nyerni akarnak hazai pályán.

     Az Olajnál Cziczás László még mindig nem harcképes, sőt a fiatal Szabó Péter is kidőlt a sorból. Az irányító a Főiskola vasárnapi kecskeméti vendégjátékán szenvedett a lábfején sérülést.

     - Nem túl magas szerkezetű, inkább a triplákkal operáló, meglehetősen szabad kosárlabdát játszik a Dombóvár. Nehéz dolgunk lesz ellenük, de igyekszünk helytállni - mondta Pór Péter, az Olaj vezetőedzője.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.