Archívum - Hírek

Az éllovas a Tiszaligetben

2009. 02. 21.

A dombóvári bravúr után a listavezető Albacomppal találkozik az Olaj, ma este hat órakor a tiszaligeti arénában.
     Tudni kell, hogy kétfrontos lesz majd a felek csatája, hiszen a ma esti bajnoki találkozót követően a kupanegyeddöntőben az odavágó Székesfehérváron (március 4.), míg a visszavágó a Tiszaligetben (március 7.) lesz. A szerdai fordulóban az Albacomp az alapszakaszelsőségért folyó harcban egyik riválisát, a PVSK csapatát verte 90-76-ra. Ezzel sorrendben nyolcadik(!) győzelmüket könyvelhették el. A kék-fehérek utoljára tavaly december 6-án Sopronban (75-86), ezt megelőzve november 6-án Pécsett (67-81) szenvedtek vereséget. Ez utóbbiak mellett nem kevesebb mint 15 győzelmet gyűjtöttek az alapszakasz eddigi 17 fordulójában. Tegyük hozzá, hogy az otthoni tízzel szemben, idegenben csak hétszer léptek pályára. A matematika és a szakemberek szerint is az Albacomp számít a bajnokság legfőbb esélyesének.

     Visszatérve a szerdai napra, az Olaj megszerezte első idegenbeli sikerét, méghozzá a dombóvári katlanban, ahol kevés csapatnak termett idáig babér. Bár a különbség csupán négy pont lett javukra, ez nem egy "vak tyúk" győzelem volt, mert végig vezettek Váradiék. Úgy tűnt, hogy nemcsak a játékban, hanem az ősszel nagyon hiányolt küzdeni tudásban sokat lépett előre a társaság. A három légiós, Ronnie Ross, Ken Tutt és Ousmane Barro mind tudásban, mind mentalitásban jobb játékos az ősszel látott amerikai triónál. Arról nem is beszélve, hogy Andrius Jurkunas is alaposan felszívta magát, Váradi Kornél pedig 21 éves életkorát meghazudtoló rutinnal teszi a dolgát, és meccsről meccsre javul a formája. Kár, hogy Szabó Péter sérült, hiszen a 19 esztendős irányító nemcsak a jövő embere, hanem az irányító poszton jól bevethető játékos.

     A csapatkapitány Cziczás László Dombóváron már a kispadon ült, remélhetőleg minél hamarabb teljes értékű harcosként lehet rá számítani.

     Pór Péter vezetőedző elmondta: - Erős, jó csapat az Albacomp, amely a hazai és nemzetközi mezőnyben is bizonyította tudását. A szerdai nagy csata után igyekszünk megőrizni frissességünket. Akkor érhetünk el jó eredményt, ha kikapcsoljuk Rashad Bellt, lelassítjuk játékukat, és ezáltal megakadályozzuk a gyors indításokat, ami egyik legfőbb fegyverük.

     A mérkőzést a Forrai-Bognár-Török bíróhármas dirigálja. A felnőttek előtt az U20-as csapatok csatája 15:30-kor kezdődik.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.