Archívum - Hírek

Alföldi csapatok csatáznak ma este a hajdúsági fővárosban

2009. 02. 27.

A Dombóvár és az Albacomp elleni bravúros győzelem után egy látszatra könnyebb ellenfél, a Debrecen vár az Olaj KK együttesére ma este a hajdúsági fővárosban.
     A szebb napokat is látott debreceniek csak látszatra tűnnek gyengének, különösen hazai pályán veszélyesek. Igaz csak az EnterNet ellen nyertek egy ponttal, ám szoros meccset vívtak a Falcóval (85-95), a Körmenddel (84-90), a PVSK-val (84-93) és a Dombóvárral (84-90) is.

     A legutóbbi fordulóban a Pécs otthonában szerepeltek, ahol 104-64-es vereséget szenvedtek. Érdekesség, hogy az első negyed után még három ponttal a debreceniek vezettek, ám a folytatásban Kelley-ék lerendezték a mérkőzést. Ez utóbbi összecsapáson először játszott soraikban Ray Weathers, a rutinos amerikai hátvéd, aki annak idején NBA-ben (Phoenix Suns), majd több európai csapatban is megfordult. Mellette a bordasérüléséből felépült irányító Steven Dagostino, a center Gary Ware, a Körmendről ismert hátvéd Kutasi Gergely, valamint a bedobó Tóth Gábor számít soraikban meghatározó játékosnak. Nem említettünk még két amerikai kosarast, Jerome Maxvell-t (bedobó) és Joe Kennerly-t (center), s közülük az egyik játékos nem szerepelhet a mai összecsapáson. Egy biztos, lebecsülni nem szabad Fodor Péter együttesét. A felek őszi meccsét az Olaj nyerte 98-70-re, ehhez hasonló eredményt ma este is elfogadnánk.

     - A Dombóvárral és az Albacomppal szembeni sikerünknek akkor lesz igazán értéke, ha a mai és a Kaposvár elleni hazai találkozónkat is megnyerjük. Nem téveszthet meg bennünket a debreceniek eddigi gyengébb szereplése, hiszen hazai környezetben minden csapat produkálni akar. Több szoros összecsapást is játszottak vendéglátóink, de rendre alulmaradtak. Sokat kell tennünk, azért, hogy ez ma este is így legyen. Szabó Péter még nem egészséges, ezért rá továbbra sem számíthatunk. - nyilatkozta Pór Péter, az Olaj vezetőedzője.

     Az összecsapás tehát 18 órakor kezdődik a Nagyerdőben, az Oláh Gábor utcai csarnokban, ahol a Földházi-Gorka-Jakab bírótrió fog dirigálni.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.