Archívum - Hírek

Ismét bejött a papírforma

2009. 02. 27.

Debreceni KE - Szolnoki Olaj KK 66-88 (20-18, 16-21, 18-24, 12-25)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 19. forduló

Debrecen, 600 néző: Vezette: Földházi, Gorka, Jakab.
DEKE: Weathers 7/3, Kutasi 4, Tóth G. 5/3, Kennerly 13, WARE, 22.
Csere: Dagostino 8/3, TAKÁCS D. 7/3. Vezetőedző: Fodor Péter.
OLAJ: Ross 15/3, VÁRADI 12/6, TUTT 25/6, Jurkunas 6/6, BARRO 28.
Csere: Harazin 2, Cziczás, Gaál. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Horváth Imre.
Az eredmény alakulása. 4. perc.: 6-6, 8. p.: 15-13, 14. p.: 25-28, 18. p.: 34-36, 24. p.: 42-50, 28. p.: 50-60, 34. p.: 62-74, 38. p.: 64-80.

     A felek őszi összecsapásán 28 pontos szolnoki siker született. Az Olaj akkori kezdőcsapatából Cziczás és Jurkunas maradt meg hírmondónak. Az előbbi hosszú sérülése után most a kispadon várt bevetésre. A hazaiak állománya is változott azóta, az ötfőnyire duzzadt amerikai légiós kontingensből Maxwell maradt ki.

     Az elején Váradiék rendre jól hozták helyzetbe Barrót, a center pedig élve lehetőségeivel, szórta a duplákat. Tombolt a mintegy háromszáz főnyi szurkolótábor, mely úgy tűnt, hogy többen vannak, mint a hazai drukkerhad. Sőt, miután Tutt triplája célba ért, öt perc után 6-10 lett az állás. Fodor edző időt kért, csapata pedig Kutasi és Weathers találataival fordított a leblokkoló szolnokiakkal szemben.

     A második negyed elején már 25-20-ra vezettek a hazaiak, ám Váradi vezérletével összekapta magát a szolnoki társaság és egy 8-0-s rohammal fordított az álláson. Ahelyett, hogy tovább pörgött volna a vendéggárda, engedte felállni a házigazdákat, akik pillanatok alatt utolérték őket. Csak a szünetet megelőző utolsó másodpercben, Váradi triplájával vezetett újra az Olaj. Ami feltűnő az első félidőben, az a kevés szabálytalanság volt, amit befújtak a bírók, a hazaiak ellen öt, míg a mieink ellen mindössze négy szabálytalanságot ítéltek az első húsz percben.

     A térfélcsere után három eladott labdával nyitott az Olaj, szerencsére a hazaiak is elkapkodták támadásaikat. A folytatás végre szolnoki kosarakat hozott, Jurkunas, Tutt és Váradi jóvoltából. Megjött a vendégtábor hangja, hiszen tízpontos előnyt szereztek a kedvencek.

     A záró felvonás 54-63-as állásról indult. Az utolsó tíz perc Barro jutalomjátékát hozta, a center védekezésben óriási blokkokat osztott ki a debrecenieknek, támadásban pedig kapitálisakat zsákolt. Tegyük hozzá, csak az utolsó öt perc nem hozott izgalmat, erre már elfáradtak a vendéglátók, az Olaj pedig már közönségének játszott, és tetszés szerint növelte pontjainak számát. A lefújás után az Olaj-tábor óriási ünneplésben részesítette a csapatot.

     A jövő héten az Albacomppal vív kupanegyeddöntőt a szolnoki alakulat, az odavágót szerdán Székesfehérváron, míg a visszavágót szombaton a Tiszaligetben rendezik.

Fodor Péter: - Az első félidőben úgy tűnt, hogy lehet esélyünk a győzelemre, a szünet után azonban visszaesett a védekezésünk, és ekkor már túl sok gólt kaptunk.

Pór Péter: - Jó védekezésünknek, és a második félidőben feljavult támadójátékunknak köszönhetjük győzelmünket.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.