Archívum - Hírek

Kupacsata lesz Fehérváron

2009. 03. 04.

A bajnoki meccsek után a kupaküzdelmek felé fordul a figyelem. A negyeddöntő első felvonásán az Olaj vendégeskedik az Albacomp székesfehérvári otthonában, ma este hét órakor.
     A két rivális egymás elleni bajnoki összecsapásait követően lehetetlenség megjósolni a továbbjutó kilétét. Ősszel ugyanis az Alba nyert harminc ponttal, míg tíz nappal ezelőtt az Olaj 23 ponttal lemosta a fehérváriakat.

     Azt már nyilván mindenki tudja, ez a mostani szolnoki csapat egészen más, mint amelyik végigszenvedte az őszi szezont. Egyébiránt az Albacomp nyolc győztes bajnoki meccs után bukott a Szolnok ellen, erre szokták mondani, hogy ez benne van a pakliban.

     Nyilván Simon Balázsékat fűti majd a visszavágás vágya a bajnoki fiaskóért. Azóta egy bajnoki találkozót tudtak le: vasárnap hazai pályán 102-92-re verték a Körmendet. A mérkőzés nagy részében úgy tűnt, hogy az Alba még nem heverte ki a Szolnok elleni vereséget, gyengén védekeztek, támadásban pedig kapkodva, ötlettelenül játszottak. Azt már soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna a végeredmény, ha a második negyed közepén nem sérül meg Banks, a Rába-partiak dobógépe, akkor ugyanis 16 ponttal vezetett csapata. Az más kérdés, hogy Banks visszatért a szünet után, de már nem pörgött úgy, mint előtte. Hangáék viszont felzárkóztak, és az utolsó három percet 17-2-re nyerve bebiztosították győzelmüket.

     Az más kérdés, hogy a fehérváriak sikere jól jött az Olajnak a nyolcba jutásért folyó versenyfutásban. A mieink az első félidőben még szoros meccset játszottak a Debrecen otthonában. A fordulást követően azonban az Olaj elhúzott, és a végén már szurkolótáborának is játszva, magabiztos, 22 pontos győzelmet könyvelhetett el az Oláh Gábor utcában. Figyelemre méltó, hogy a mieink ebben az esztendőben hatból öt bajnoki győzelmet szereztek, és már nyolcadikok a táblázaton.

     Pór Péter, az Olaj vezetőedzője azt mondta: - Szabó Péter sérülése sokat javult, így a fiatal irányító is az utazó keret tagja lesz. Most is azt mondom, mint a február 21-i bajnoki meccsünk előtt. Ha lelassítjuk a fehérváriak játékát, és ezáltal megakadályozzuk, hogy elkapják a ritmust, akkor érhetünk el egy olyan eredményt, ami után marad esélyünk a továbbjutásra.

     A visszavágót szombaton este hat órakor rendezik a Tiszaligetben. Érdemes lesz hamarább is kilátogatni, mert az NB I/B rangadóján, 15:30 órakor a Főiskola-Olaj KK a Szedeák csapatával játszik bajnoki meccset.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.