Archívum - Hírek

Fogadóelőnnyel indul a ma esti kupavisszavágó mérkőzés

2009. 03. 07.

     Szerdán este búsan botorkált a fehérvári Gáz utcai csarnokban a kenguru, az Albacomp kosárcsapatának kabalaállata. A máskor önfeledten csápoló figura és az Alba szurkolótábora elképedt az Olaj magabiztos 77-68-as győzelmén, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A párharc visszavágóját ma este hatkor játsszák a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

     Lehet, hogy nem sikerül a triplázás, amit a szezon elején a tervek között fogalmaztak meg Székesfehérváron? Még annyit, hogy a honi szinten talán a legmagasabb költségvetésből gazdálkodó kosárklub az elmúlt kilenc esztendőben bajnoki és kupatrófea nélkül maradt. Ebben az évadban a Közép-európai Liga küzdelmeit megnyerték, a bajnokságban vezetik a tabellát, akár meg is nyerhetik az alapszakaszt, így pályaelőnnyel várnák a rájátszást.

     A kupában viszont közbeszólt az Olaj, mert idegenben is képes volt legyőzni vetélytársát. Nyilván ez nem lehetett a véletlen műve, hiszen a február 21-i tiszaligeti összecsapáson is a szolnoki csapat diadalmaskodott 94-71-re. Azt azonban butaság lenne állítani, hogy lefutott a ma esti derbi. Nyilván nem a véletlen műve, hogy az Albacomp 16 győzelemmel és három vereséggel vezeti a bajnoki tabellát. Minden poszton nagyon erős az állományuk, képesek bárki ellen, bárhol nyerni.

     Egyébiránt a mieink kétszer nyertek Magyar Kupát (2002, 2007), érdekesség mindkét alkalommal találkoztak a fehérváriakkal. 2002-es negyeddöntőben (103-72, 63-81), míg a 2007-es elődöntőben (59-39) is a Szolnok nyerte a párharcot.

     Ma este ismét a Final-Fourba léphet a piros-fekete együttes. - Kedvező pozícióból várjuk a visszavágót. Úgy kell játszanunk, mintha nulla-nulláról indulna a mérkőzés - mondta Pór Péter, az Olaj vezetőedzője.

     Az összecsapáson a Földházi, Kapitány, Pozsonyi bíróhármas dirigál.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.