Archívum - Hírek

Négy között az Olaj KK

2009. 03. 07.

Szolnoki Olaj KK - Albacomp 76-61 (17–20, 17–16, 24–11, 18–14)
Magyar Kupa, Negyeddöntő - Viszavágó

Tiszaligeti Sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Földházi, Kapitány, Pozsonyi.
OLAJ KK: ROSS 17/9, VÁRADI 6/3, TUTT 14/6, JURKUNAS 12/12, BARRO 18.
Csere: Harazin, CZICZÁS 7/3, Szabó 2, Tóth. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Horváth Imre.
ALBACOMP: Simon 12, Doyne 9/3, RADOVICS 15/3, Bell 11/3, Morrison 9.
Csere: Góbi 3/3, Hanga 2, Soós, Keller. Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 8-9, 8p.: 14-15, 14. p.: 23-22, 18. p.: 31-31, 25. p.: 47-42, 28. p.: 54-45, 34. p.: 65-54, 38. p.: 71-59.
Továbbjutott a Szolnok, 153-129-es összesítéssel.

     Mivel szerdán este az Olaj kilenc ponttal nyert Székesfehérváron, így fogadóelőnnyel várta a kupa negyeddöntőjének visszavágóját. Negyedórás csúszással indult a mérkőzés, mert az Albacomp bemelegítésénél, egy zsákolás közben elmozdult a gyűrű.

     A későbbi kezdés úgy tűnt megzavarta az Olajt. A jól és nagy lendülettel kezdő vendégek különösen az egykoron a Maccabi Tel Avivot is megjárt Radovics vezérletével szórták a pontokat. A mieink a vártnál gyengébb támadójátékot produkáltak, ráadásul a vendéggyűrűről lecsorgó labdákról is rendre lemaradtak az első negyedben, így három ponttal vezettek a kékek tíz perc játék után.

     A folytatásban Ross találataival visszavette az vezetést az Olaj, de nem sokáig tartott az öröm, mert Góbi szerencsés hármasával ismét a fehérváriak vezettek. Ezt követően Barro és Ross voltak a hazai oldalon a gól felelősek és úgy tűnt, hogy elhúz a piros-fekete sereg. A félidő utolsó két percében azonban Doyne előbb duplát, majd egy triplát dobott, így élt még a vendégek továbbjutási reménye a második félidő megkezdése előtt.

     A térfélcsere után Tutt jól időzített betöréseit, Jurkunas tripláját és Ross zsákolását és az Albacomp időkérését láthatta a telt háznyi szurkolótábor. Ebben az időszakban szenzációsan játszottak a hazaiak, védekezésben szinte megbénították vendégeiket, támadásban pedig szebbnél szebb találatokat értek el. A negyed végén 54-45-ös állásnál Barro bedobta első büntetőjét, s a közönség azonnal azt kiabálta, hogy "tíz, tíz", mikor a másodikat is beszórta már azt skandálták, hogy "húsz, húsz". Ezzel ugyanis húsz pontosra nőtt az Olaj előnye összesítésben.

     A negyedik játékrész már nem hozott izgalmat, az Olaj iskolajátékkal verte a bajnokság alapszakaszában első helyen álló fehérváriakat. Ezzel a mieink jutottak be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Pór Péter: - Nagy dolgot vittek véghez a fiúk azzal, hogy bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A következő célunk, hogy a bajnokságban a play-off helyek valamelyikét meg tudjuk szerezni.

Peresztegi Nagy Ákos: - Az első félidőben nagyjából azt a játékot nyújtottuk, amit tud az Albacomp. A fordulás után sajnos nem sikerültek támadásaink, a Szolnok pedig felülkerekedett rajtunk.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.