Archívum - Hírek

Visszavágni készül az Olaj

2009. 03. 13.

A kupaküzdelmeket követően ismét a bajnokság felé fordul a figyelem. Az Olaj KK ma 17 órakor Kaposvár csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     A kaposvári csapat több meglepetés-eredménnyel rukkolt ki az alapszakasz első telében. Többek között hazai környezetben legyőzték a mienket (87-61), az Atomerőmű SE-t (89-82), idegenben pedig Dombóváron (73-71) is tudtak nyerni. Úgy tűnt, hogy az idén bejuthatnak a felsőházi rájátszásba, ám az utóbbi öt fordulóban elbukták meccseiket, így erre kevés esélyük maradt. Közben edzőt váltottak, mivel Braniszláv Dzunics Paksra szerződött, helyét az időközben a Körmendről menesztett Krivacsevics Dragoljub vette át. Tegyük hozzá, hogy az elmúlt fordulókban elszenvedett vereségek nem voltak nagy különbségűek. A legutóbbi körben hazai pályán a Pécstől, hosszabbítást követően, 79-74-re kaptak ki. Ez utóbbi derbit február utolsó napján játszották, azóta a kupanegyeddöntőben voltak érdekeltek a kék-fehérek, mint tudjuk, elbukták a Körmend elleni párharcot.

     Bár mostanság kevés babér terem a somogyiak számára, nem lebecsülendő ellenfél, mert jó néhány ismert kosaras pattogtat soraikban. Közülük a két center, Orosz Benő és Dávid Gergely Szolnokon is megfordult, a mezőnyposztokon Kestutis Marciulonis (litván), Larry Welton (amerikai) és Csirke Ferenc képviseli a rutint. A fiataljaik közül Kiss Kornél és Vojvoda Dávid lehet a jövő nemzedéke. Nos, ez utóbbi keretükkel tavaly november 22-én alapos, 26 pontos verést mértek az Olajra.

     Azóta azonban nagyot fordult világ a mieink háza táján, érkezett három új légiós, felépült sérüléséből Váradi Kornél és Cziczás László, valamint Andrius Jurkunas is új erőre kapott. Idei tíz tétmérkőzéséből nyolcat megnyert a társaság, közte háromszor is legyőzte az Albacompot.

     Megállni azonban nem szabad, hiszen újabb nehéz bajnoki sorozat vár az együttesre. Ebben az első állomás lesz a mai a Kaposvárral szembeni derbi. A jövő héten pedig Kecskeméten, majd jövő szombaton hazai pályán, a Nyíregyháza ellen játszanak a mieink. Ha a közeljövő találkozóit is hozza a csapat, akkor lehet tovább számolgatni.

     Pór Péter vezetőedző amondó: - E héten volt olyan edzés, mikor nem voltunk meg tízen, játékosaink közül többen sérüléssel és betegséggel is bajlódtak. Remélhetőleg mindenki tudja vállalni a fellépést. Bízunk benne, hogy tovább tart a lendületünk, és folytatjuk jó szereplésünket.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.