Archívum - Hírek

Az MKOSZ állásfoglalása szerint Ousmane Barro nem játszhat a keddi meccsen

2009. 03. 31.

     Nehéz sorozat vár az Olaj férfi kosárcsapatára az elkövetkező hetekben. Ebben a sort a zalaegerszegi fellépés nyitja. Egyébiránt ezt a mérkőzést január 14-én kellett volna lejátszaniuk a feleknek, akkor azonban az időjárás és a mostoha útviszonyok miatt elmaradt a találkozó.

     Az Olaj KK most írásbeli állásfoglalást kért az MKOSZ-től, mivel nem a mieink kérték az akkori halasztást, hanem a szövetség rendelte el azt. A találkozó időpontjában viszont Ousmane Barro még nem volt a csapat játékosa. Mindez vonatkozik a hazaiak közül Donald Wilsonra is, aki az ősszel még a piros-feketék között kosarazott, most azonban a Zetét erősíti.

     Nem mellesleg a ZTE jó passzban van, hiszen legutóbbi három meccsét megnyerte: Dombóvár (idegenben: 101-92), Albacomp (otthon: 84-83) és Kaposvár (o.: 106-93). Ezzel maradt esélyük a legjobb nyolc közé jutni, 12 győzelemmel és 9 vereséggel a nyolcadik helyen állnak. Még öt forduló vár rájuk, ebből három az Olaj, az Univer és a Pécs elleni lesz Egerszegen. Ezek mellett Debrecenbe és Nyíregyházára látogatnak a kék-fehérek.

     Az Olaj hat győztes bajnoki meccsét követően kikapott Pécsett. Bár a védekezéssel nem volt gond, a támadásban is megvoltak a helyzetek, ám azokat most gyenge százalékkal értékesítették a piros-feketék. Ugyebár 31 százalékos mezőnymutatóval elég nehéz kosármeccset nyerni. Mondjuk ezen már kár rágódni, készülni kell a következő forduló(k)ra.

     Egy biztos, nem lesz könnyű dolguk a mieinknek a zalai fővárosban. Pór Péter vezetőedző azt mondta, hogy Ronnie Ross dobókezének hüvelykujjsérülése rendbe jött, ellenben Andrius Jurkunas edzéseket hagyott ki, ugyanis napok óta fájlalja bal lábán az Achillesét. Remélhetőleg az erőcsatár tudja vállalni a szereplést. A szakember annyit tett hozzá, bíznak benne, hogy győztesen jönnek majd le a pályáról.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.