Archívum - Hírek

Kevés az egy jó negyed

2009. 04. 01.

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 75-63 (17-10, 23-13, 17-15, 18-25)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 14. forduló

Zalaegerszeg, 1000 néző. V: Pálla, Bognár, dr. Páli.
ZTE: Hinnant 6, WATSON 18/6, KÁMÁN 14/6, Jones 7, HELBICH 24/6.
Csere: TÓTH Á. 6, Simon L, Trepák, Gáspár. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai igazgató: Patonay Imre.
OLAJ: ROSS 15/3, TUTT 20/12, VÁRADI17/6, Harazin 2, Jurkunas 1.
Csere: Cziczás 3/3, Szabó P., Kovács D. 3, Cseh Gy. 2. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Horváth Imre.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 6-5, 8. p.: 13-10, 13. p.: 22-14,18. p.: 36-23, 24. p.: 49-26, 27. p.: 54-28, 33. p.: 57-45. 38. p.: 73-61. Kipontozódott: Váradi (40.).

     Az Olaj csapatából Ousmane Barro még a zalaegerszegieknél Donald Wilson hiányzott, mivel a mérkőzés eredeti, januári időpontjában egyikük sem volt jelenlegi klubjának játékosa. A szolnoki kezdőcsapatban ott volt viszont a gyulladt Achilles-inával kínlódó Jurkunas.

     Támadásban mindkét gárda visszafogottan kezdett, öt perc játék után feltűnően kevés pont állt az eredményjelzőn. A hazaiak nyugodtak meg hamarabb, ám a negyed végére kialakuló magabiztos vezetésükhöz az is kellett, hogy a szolnokiak feltűnően gyengén dobjanak távolról.

     A második tíz perc kezdetén a fiatal Tóth Ádám pontjaival már-már vészesen meglógni látszott a ZTE. Tutt hármasa kritikus pillanatban törte meg a gólcsendet, a felzárkózás mégsem sikerült, mert a házigazda állandósuló palánk alatti fölénye mellett a visszatérő Watson is belekezdett a pontgyártásba. A sok labdát eladó Olaj hátránya bő negyed óra elteltével tíz pont fölé növekedett. A hazai csapat védekezésben jól felkészült a mieink betöréseire, míg támadásban gyakran találták meg az első húsz percben rendkívül agilisan centerező Helbichet.

     A szünet után úgy tűnt, hogy az Olaj támadásaiban továbbra sincs túl sok elképzelés, az egerszegiek pedig egy 7-0-ás rohammal gyakorlatilag behozhatatlan előnyt szereztek. Az összecsapás hátralévő részére az maradt kérdés, hogy a Tiszaligetben 25 pontos vereséget szenvedő ZTE egymás elleni összevetésben is felülmúlja-e az Olajt. A kritikus különbséget először - és szerencsére utoljára - a 27. percben érték el a vendéglátók. Az Olaj becsületére legyen mondva, a három negyed csapnivaló játék ellenére mindent elkövetett ez ellen.

     Az alacsony szerkezetre váltó vendégek zónavédekezése jó húzásnak bizonyult, a kissé későn ébredő Tutt hármasaival előbb 20, majd a záró negyed derekára tíz pontra csökkentették a különbséget. Mielőtt azonban vérmesebbé váltak volna a szolnoki remények, a palánk alatt korlátlan úrként ténykedő Helbich sorozatban dobott nyolc pontjával a ZTE rövidre zárta a felzárkózási kísérletet és megszerezte a fontos győzelmet.

Völgyi Péter: - Az első félidőben kevés hibával kosárlabdáztunk, ennek volt köszönhető a nagy különbség. A szünet után a zónával megfogott bennünket a Szolnok, de így is örülök a győzelemnek.

Pór Péter: - Az első félidei játékunk után ránk nézve hízelgő a végeredmény, a második alapján viszont sírhatunk, hogy nem győztünk.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.