Archívum - Hírek

Final Four-ban az Olaj

2009. 04. 03.

Két esztendő múltán ismét a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutott az Olaj. A küzdelmeket szombaton és vasárnap Szombathelyen, az Aréna Savariában rendezik meg.
     A műsorról annyit, hogy az úgynevezett final four szombaton 17 órakor a két Vas megyei csapat, a Falco és a Körmend összecsapásával indul, majd az Olaj KK - Pécs derbi várhatóan 19:15-kor kezdődik. A további párosítás egyértelmű, a szombati győztesek vasárnap a fináléban 12:45-kor (m1 tv) lépnek pályára. Az elmúlt évekhez képest annyi változás történt, hogy ezúttal nem lesz bronzmeccs, két harmadik helyezettet hirdetnek.

     Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK (vezeti: Benczúr, Hegedűs, Győrffy)
A Falcóhoz hasonlóan a pécsi klub sem nyert még kupadöntőt, bár szerepelt 2000-ben a fináléban, azt azonban 74-56-ra elveszítette az Albacomppal szemben. Most nem csak a bajnokságban, ahol a második helyen állnak, hanem a kupában is aratnának. Jó példa előttük a pécsi lányoké, akik az elmúlt héten Sopronban szerezték meg a kupagyőzelmet.

     A fekete-fehérek egyik legrutinosabb játékosa, Czigler László azt mondta a klub honlapján: - Mindenki ki van éhezve a sikerre, motivációs gondokkal nem küzdünk. Bár konkrétan a kupáról nem beszélünk, az mindenkin látszik, hogy fejben már Szombathelyen jár, az esze már ott jár, hogy tudja semlegesíteni a szolnoki játékosokat, hiszen velük játszunk először. A lányok példája is lelkesít bennünket, hiszen ők meglepetésre lettek kupagyőztesek.

     A pécsiek önbizalmát növelheti, hogy idei mindkét bajnoki meccsüket megnyerték az Olajjal szemben. Legutóbb hazai pályán 68-50 lett az eredmény Kelly-ék javára. Bár az utóbbi végeredmény kissé csalóka, hiszen a 18 pontos különbség csak a végén alakult ki a bajnoki összecsapáson.

     Az Olaj ellentétben a Falcóval és a Péccsel kétszeres kupa győztes. Előbb 2002-ben az Atomerőmű ellen 91-82-re, rá öt évre pedig a Körmenddel szemben 80-67-re nyertek Cziczás Lászlóék, egyaránt a Tiszaligetben. Emellett háromszor ezüstérmesek, egyszer pedig negyedikek voltak a mieink.

     Pór Péter vezetőedző hét éve mint Goran Miljkovic segítője, tavalyelőtt mint vezetőedző tett sokat a kupasikerért. - Mint azt a bajnoki meccs előtt is elmondtam, egységes és jó szerkezetű csapat a Pécs. Hosszú a kispadjuk is, Ivkovic kollégámnak minden posztra két embere van. Nyilván centerben Barro-t igyekeznek levédeni, felkínálják majd számunkra a távoli dobásokat. A sikerhez viszont kevés lesz a Pécsen mutatott 22 százalékos tripla mutató. Klasszis teljesítményekre lesz szükségünk a pécsiek legyőzéséhez - mondta a szakember.

     Falco KC - Körmend (vezeti: Bodnár, Ádám, Király)
A vendégek hatszoros kupagyőztesek, utoljára 98-ban nyerték meg serleget. Érdekesség, hogy az akkori fináléban épp a Falcot verték 81-69-re. A döntőben legutóbb két esztendeje a Tiszaligetben szerepeltek, az Olaj azonban legyőzte őket 80-67-re. A felek a tavalyi - szintén szombathelyi elődöntőben - összecsaptak, a sárga-feketék pedig nyertek, és bejutottak a döntőbe. Az utóbb emlegetett fináléban azonban kétszeri hosszabbítás után 107-96-ra kikaptak az Atomerőmű SE-től. Ha a bajnoki formát nézzük, akkor a Falco a párharc esélyese, amely minden szinten erősebb, mint vasi vetélytársa. Csak egy példa: a szombathelyi klub hetvenmilliós önkormányzati támogatással számolhat ebben az esztendőben. Bár a bajnoki alapszakaszt nem fogják megnyerni Kálmánék, a négy közé jutásuk biztosnak tűnik. A Rába-partiak pedig még a negyeddöntőről is lemaradnak, a hírek szerint a final four-t követően búcsút intenek a légiósaiknak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.