Archívum - Hírek

A PVSK-val harcol az elődöntőben a Szolnoki Olaj kosárcsapata

2009.04.04. 0:00:00

A mai elődöntőben előbb 17 órakor a két vasi gárda, a Körmend és a Falco, majd ezt követően 19:15-kor az Olaj-Pécs összecsapást láthatja a publikum. A győztesek a fináléban lépnek pályára vasárnap 12:45-kor, csatájukat a Magyar Televízió közvetíti majd.
     Az Olaj és a Pécs egymás elleni mérlegéről annyit, hogy az utóbbi két bajnoki évadban előbb az elődöntőben, majd tavaly a negyeddöntőben is egyaránt Pór Péter csapata nyerte a párharcot Sztojan Ivkovics tanítványaival szemben. A szezon eddigi két mérkőzése viszont egyaránt pécsi sikereket hozott. Most viszont semleges pályán találkoznak a felek. Tegyük hozzá, egyik csapat sem szerzett nagy élményeket az Aréna Savariában ebben a bajnoki évadban. A PVSK ugyanis közel húszpontos vezetésről 86-85-re, míg az Olaj 35 ponttal kapott ki a Falcótól. A szolnoki klubvezetés ezután elküldte mindhárom amerikai légióst. Az érkezők Barro, Ross és Tutt pedig új színt hoztak a játékba, és a közönség is újra a csapat mellé állt. A hírek szerint a vasi fővárosba is legalább 150 piros-fekete hívő kíséri el majd a kedvenceket.

     Pór Péter elmondta: - Jurkunas sérülése miatt könnyített munkát végez, nagyon számítunk a játékára. Tíz napja Pécsett sok volt az eladott labdánk, pontatlanul céloztunk távolról. Leginkább ezeken kell javítanunk. Ha ez sikerül, ott lehetünk a vasárnapi fináléban.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.