Archívum - Hírek

Csak győzelemmel tarthatja életben reményeit az Olaj

2009. 04. 11.

A Magyar Kupa négyes döntője után a 23. forduló következik az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokságban. A Szolnoki Olaj KK csapata ma 18 órakor a felsőházi rájátszásba kerülés szempontjából sorsdöntő rangadót játszik a címvédő Falco KC-Szombathely ellen a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     A vasiak néhány napja elbukták a kupadöntőt (87-98) a lényegesen hosszabb kispaddal rendelkező Pécs ellen, így a hazai rendezések ellenére két éven belül másodszor is lemaradtak a sorozat aranyérméről. A kudarc után a bajnokságban negyedik helyen álló sárga-feketék szerb edzője, Szrecsko Szekulovics éles kirohanást intézett a döntőt vezető bíróhármas ellen, s a vereség érezhetően megviselte a csapat tagjait is. A kupahétvége végeredményével ellentétben annak örülhetnek a szombathelyiek, hogy felépültek hosszabb ideig sérült játékosaik, így a szerb bedobó, Csirics és a horvát erőcsatár, Perincsics Szolnokon is pályára léphet.

     Bár az Olaj legutóbbi két bajnoki mérkőzésén, Pécsett és Zalaegerszegen vereséget szenvedett, majd a baranyaiak ellen a kupában is alulmaradt, a piros-feketéken nem lett úrrá a letargikus hangulat. A játékosok átérzik a Falco elleni összecsapás fontosságát, s ennek jegyében szorgalmasan készülnek.

     Pór Péter vezetőedző elmondta, hogy Andrius Jurkunas gyulladt Achilles-ina, míg Ousmane Barro kisebb bokasérülés miatt hagyott ki edzéseket a héten, de az esti találkozón várhatóan mindketten ott lesznek a szolnoki csapatban. Szükség is lesz rájuk, hiszen az Olaj nem tartalékolhat. Váradi Kornéléknak mindhárom hátralévő mérkőzésüket hozniuk kell ahhoz, hogy az alapszakasz végén biztosan a legjobb nyolc között végezzenek.

     A további fordulók során a mieink előbb jövő héten, szerdán a George Banks kivételével minden légiósával szerződést bontó Körmendet fogadják, majd a szombati záró körben a mindeddig nyeretlen EnterNet-Hegyvidék fővárosi otthonába utaznak majd.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.