Archívum - Hírek

Saját kezében van a csapat sorsa

2009. 04. 14.

A Falco elleni kiütéses győzelem után a másik Vas megyei gárdát, a Körmendet fogadja az Olaj, szerdán este hat órakor a tiszaligeti arénában.
     Az alapszakasz utolsó előtti fordulóját játsszák a csapatok. Talán mondani sem kell, hogy óriási izgalmak várhatók mind a szerdai, mind a szombati zárófordulóban.

     Két évvel ezelőtt, bajnoki és kupadöntőt játszottak egymással a felek, egyaránt Olaj-sikerrel. Tavaly a Körmend megnyerte a bajnoki elődöntő ötödik meccsét a Tiszaligetben és a fináléba masírozott. Az idei évad Rába-parti meccsén a pályán és a jegyzőkönyv szerint is az Olaj győzött. Az MKOSZ azonban a Körmendnek adott igazat és javára ítélte a két bajnoki pontot. A szolnoki klub pedig a független sportbírósághoz fordult, amely jóváhagyta a pályán elért 67-66-os Olaj-sikert. Tegyük hozzá, nem ezen az meccsen ment el a vasi csapat nyolc közé jutása, tudniillik nyolcszor kapott ki hazai pályán a piros-fekete alakulat. Arról nem beszélve, hogy a szezonban Krivacsevics, Hencsey és Stahl után most újra Hencsey ül a kispadjukon. A tíz légiósukból csupán Banks maradt meg hírmondónak. Ettől függetlenül nem lebecsülendő ellenfél a Körmend, a legutóbbi körben alaposan megszorították a Pécset, csak hét ponttal kaptak ki Alekszicséktől.

     Az Olaj, ha megnyeri mindkét hátralévő meccsét, akkor biztosan a nyolc között végez. A szerda esti derbi után már könnyebb lesz számolgatni. Egyértelmű, hogy saját kezében van a csapat sorsa.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.