Archívum - Hírek

Kétarcú volt az Olaj

2009. 04. 24.

Szombaton este lezárult az alapszakasz, mostantól már a rájátszásra koncentrál a felsőház nyolc csapata. A hetedik Olaj KK a második helyen végzett Atomerőmű SE csapatával találkozik a bajnoki negyeddöntőben.
     Egy biztos, kétarcú volt az Olaj az alapszakaszban. A bajnokság első felében gyalázatosan szerepelt az együttes, a folytatásban viszont alaposan felpörgött a társaság, sorra aratta a győzelmeket, és bejutott a legjobb nyolc közé. Sokáig emlékezetesek maradnak az Albacomp elleni bajnoki és kupasikerek, valamint a Dombóváron és Kecskeméten elért győzelmek. Vajon Pór Péter vezetőedző, hogyan élte meg a legutóbbi négy hónapot?

     - Januárban három új légiós, Barro, Ross és Tutt érkezett hozzánk, akik merőben más mentalitást képviselnek, mint elődeik - kezdte mondandóját. - Csapatemberekről van szó, akik nemcsak dobni akarnak, hanem védekeznek és fegyelmezettebbek, mint elődeik. Valamint felépült sérüléséből Cziczás és Váradi, akik szintén húzóemberek lettek. Társaik is megtették a magukét, együttesünknek volt tartása, vészhelyzetekben sem zuhant össze. Gondoljunk csak vissza, mikor a fiúk tíz pontos hátrányból fordítottak Kecskeméten. Egyébiránt a januári lendületünk sokáig kitartott, de Pécsett és Zalaegerszegen már a szokottnál haloványabbak voltunk. A végjátékban azonban a kötelezőeket behúztuk, és ki tudtuk harcolni a nyolc közé jutást.

     Az Olaj-tábor újra vevő lett a csapat játékára, a telt házas hazai meccsek mellett idegenbe sokan kisérték el a fiúkat. A legtöbb drukker Kecskemétre utazott el, közel ezren hajszolták győzelembe a piros-feketéket. Jövő szerdától azonban egy újabb nagy falat, a tavasszal remeklő Atomerőmű SE vár a szolnoki csapatra, ráadásul a pályaelőny a paksiak oldalán áll.

     - Erős állományú, jó szerkezetű a paksi együttes - folytatta Pór Péter. – Nehéz dolgunk lesz ellenük, de eddig sem volt sétagalopp a bajnokság. Azt is tudjuk, hogy a rájátszás más műfaj, mint az alapszakasz. Két-három naponta kell játszani, fejben nagyon ott kell majd lenni a mérkőzéseken. A hazaiak mellett idegenben is nyernünk kell a továbbjutáshoz. Jelenleg Cziczás, Ross, Tutt és Váradi is sérüléssel bajlódik, bízunk benne, hogy jövő szerdán komplett csapattal utazhatunk az atomvárosba - nyilatkozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.