Archívum - Hírek

Ma a Tiszaligetben folytatódik az Olaj-Paks párharc

2009. 05. 02.

A piros-feketéknek a védekezésben kell javulniuk a győzelemhez, hogy kiegyenlítsék hátrányukat.
     Szerdán ugyebár megkezdődtek a férfi bajnokságban a negyeddöntők küzdelmei. Az alapszakasz első Pécs óriási csatában 71-70-re verte a Sopront, amely győzelmi esélyt szalasztott el a baranyai fővárosban. A címvédő Falco KC óriási csatában 92-88-ra nyert, a Rashad Bellt nélkülöző Albacomp otthonában. Mivel az Atomerőmű SE 86-73-as sikerének köszönhetően kihasználta pályaelőnyét az Olaj elleni párharc első mérkőzésén, így egy győzelemmel a birtokában buszozhat ma délután a Tiszaligetbe.

     Jó támadójátékkal kezdett az Olaj az atomvárosi meccsen. Ross, Tutt és Jurkunas mellett Cziczás is betalált távolról, így már 27-20-ra vezetett a 12. percben, az ekkor még bizonytalan házigazdákkal szemben. Az utóbb emlegetett állásnál három labdája is volt az Olajnak, hogy növelje előnyét, ám nem élt lehetőségeivel, az ASE pedig öt perc alatt átvette a vezetést.

     Ehhez a bírótriótól jó adag segítséget kaptak a piros-kékek. Tény, hogy az első félidőben a hazaiak ellen nyolc, míg a mieinkkel szemben tizenöt szabálytalanságot fújtak a játékvezetők. Pedig Mészárosék egyáltalán nem kímélték a mieinket, túlzottan is agresszíven védekeztek, megtehették.

     A faultproblémák miatt megbomlott az Olaj hadrendje, hiszen Barro, Jurkunas és Váradi egyaránt három személyi hibával állt, pontosabban ült a kispadon. A szünet után pedig egy 8-0-ás rohammal már egy tucat pont volt a paksi csapat előnye, amiből már nem engedett a mérkőzés végéig.

     A második félidőben a bírók is könnyebb szívvel fújták a faultokat a paksi fiúk ellen, hiszen 62-48-as, vagy éppen 81-69-es állásnál belefértek a személyi hibák. A végére 24:28 lett a faultarány. Mindent azonban nem lehet a bírók nyakába varrni, túl sok könnyű kosarat kaptak Váradiék, alapvető védekezési hibákat követően.

     Egy biztos a ma este hat órakor kezdődő meccsen jobb védekezéssel és pontosabb támadójátékkal kell a mieinknek kirukkolniuk a győzelemért.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.