Archívum - Hírek

Változások az Olajnál

2009. 05. 15.

Mivel az éremcsatákban már nem érdekelt a Szolnoki Olaj KK, a klub megtartotta évadzáróját, melyen az értékelés mellett a tervekről is bőven esett szó.
     - Rendezett a gazdasági helyzetünk, nincs köztartozásunk. Nyugodt élet folyik a klubnál - kezdte mondandóját Tóth Zoltán ügyvezető elnök a szolnoki Halászcsárdában megtartott rendezvényen. - A bajnoki évad szereplését két részre lehet bontani. Az őszi fordulókban a légiósaink teljesítménye elmaradt a várttól, és emellett Cziczás László és Váradi Kornél is makacs sérüléssel bajlódott. Ez év januárjában három új légiós érkezett a klubhoz. Mint kiderült róluk, jó szellemű játékosok.

     A csapat pedig velük megerősödve jobb szerkezetben játszhatott az évad második felében, és bejutott a bajnokság legjobb nyolc csapata közé. A Magyar Kupában pedig két év után ismét a Final Four résztvevői lehettünk. A klub fiatal játékosai több fronton is szerepeltek, hiszen a felsőházas küzdelmek mellett az NB I B-s meccseken is pályára léptek hétről hétre. Kis híján a nyolc közé jutott a csapat, amely még jelenleg is érdekelt a pontvadászatban. Ráadásul a nagyrészt a klub játékosaiból álló Szolnoki Főiskola együttese megnyerte az országos egyetemi bajnokság küzdelmeit, melyre még nem volt példa - mondta az ügyvezető.

     Szalay Ferenc polgármester pohárköszöntőjében elmondta: - A Szigligeti Színház mellett a kosárcsapat a város másik nagy értéke. A klub két évtizede a legmagasabb osztályban szerepel, közben bajnoki és kupagyőzelmek mellett értékes helyezéseket szerzett. Igazi szurkolói bázis áll a csapat mögött. Stabil a gazdasági helyzetük, jó szakmai munka folyik a csapatnál. Pór Péter a klub saját nevelésű edzője, a mellette dolgozó Horváth Imre is játékosa volt egykoron az Olajnak. Vezetésükkel átgondolt, tudatos szakmai munka folyik. Vannak saját nevelésű fiataljaik, akiknek a csapatkapitány Cziczás Laci mint ember és játékos egyaránt a példaképük lehet. Csak mint az Olaj KK, olyan jól felépített rendszerű klubot támogatunk majd a jövőben is - hangsúlyozta a polgármester.

     Dr. Nyerges Zsolt klubelnök is azt mondta, hogy nem zártak rossz évet, a halovány őszi szereplést követően jó eredménnyel végeztek a bajnokságban és a kupában is. Gazdasági helyzetük stabil, de vannak anyagi korlátaik. A folytatásban a már sokakat érdeklő jövőről beszélt az Olaj első embere: - Angol mintára egy új struktúrát vezetünk be a klubnál. Erről elöljáróban annyit, hogy Pór Péterre mint szakmai igazgatóra számítunk a jövőben.

     Péternek több feladata is lesz, köztük az utánpótlásnál folyó szakmai munka összefogása is ráhárul majd. A vezetőedzői megbízást Horváth Imre kapja, aki vezeti a tréningeket, összeállítja a csapatot és meccselni is ő fog. Nemsokára mindenki tudni fogja az egyénre szabott feladatát - jelezte dr. Nyerges Zsolt, aki a folytatásban a játékosállományról is beszélt.

     - Magyar játékosainkat meg akarjuk tartani, többüknek jelenleg is élő szerződése van velünk. Mivel az elkövetkező bajnoki szezonban már két honi kosarasnak kell egyszerre a pályán lennie, ezért tervezünk erősítéseket. Megkezdtük a tárgyalásokat a játékosokkal, többek között a válogatott Horváth Ákossal is. Légiósainkat is szeretnénk megtartani, velük és menedzsereikkel egyaránt tárgyalásban állunk, ám Barro ügyében még messze vannak az álláspontok. Jövőre olyan erősségű csapatot akarunk, amelyiknek reális esélye lesz a négy közé jutásra - jelentette ki a klubelnök.

     Mit mondanak a légiósok?

     Andrius Jurkunas: - Pihenésre van szükségem. Most azt mondom, abbahagyom a játékot, mindenesetre a nyár végéig nem akarok kosárlabdával foglalkozni. Csodálatos három és fél esztendőt töltöttem Szolnokon, megszerettem a várost, az itt élő embereket. Az Olajnak van a legjobb szurkolótábora a világon.

     Ken Tutt: - Két hétig pihenek, aztán edzésbe állok hazámban. Szívesen maradok a klubnál, ha sikerül megegyeznünk.

     Ronnie Ross: - Szerettem ebben a csapatban, ilyen jó közönség előtt játszani. Nem tudom még a hogyan továbbot.

     Ousmane Barro: - Megfelelő ajánlat estén ősztől is én leszek az Olaj centere.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.