Archívum - Hírek

Barro visszatér Szolnokra

2009. 06. 05.

Miután szerdán este lejátszották a bronzcsatát, az átigazolási fronton is felpörögtek az események, melyek érintik az Olaj KK csapatát is.
     A Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes Pécs centere, Grebenár Péter a Szolnoki Olaj csapatához tart. Azt dr. Nyerges Zsolt szolnoki klubelnök is megerősítette, hogy tárgyalnak a 28 esztendős, 211 cm magas középjátékossal. Sőt azt is elárulta a klubelnök, hogy közel állnak a megegyezéshez Ousmane Barróval. Ami azt jelenti, hogy az Olajtábor népszerű "Uzija" az elkövetkező évadban is a Tiszaligetben fog pattogtatni. Egy biztos, Barro és Grebenár fantasztikus centerpárt alkothat, majd a piros-feketéknél.

     Egyébiránt a klub még két külföldi játékos szerződtetését tervezi. A magyar mag várhatóan marad, jöhet tehát Grebenár, valamint mezőnyposztra egy kosaras, de annak nevét egyelőre hétpecsétes titok fedi. Egy biztos, nem Horváth Ákosról van szó, aki nem fogadta el a szolnoki klub ajánlatát. Minden bizonnyal Kecskeméten marad a válogatott hátvéd, ahol Sztojan Ivkovics lehet az edző. Az Új Dunántúli Napló információi szerint Ivkovics távozása a játékoskeretre is kihat: ahogy Máté János pécsi klubelnök elmondta, a kosarasok szerződésében szerepel, hogy a kontraktus úgy él, hogy a csapatot Sztojan Ivkovics irányítja. Praktikusan ez azt jelenti, hogy egyik pillanatról a másikra az összes szerződés zárójelbe került, és gyakorlatilag nincs játékosa a Pécsi VSK-Pannon-power csapatának.

     Talán mondani sem kell, hogy erre föl Szolnokon, leginkább szurkolói körökben azonnal felmerült Thomas Kelley, sőt Dragan Alekszics neve is. Már csak azért is mert mindkét légiós kedvencnek számított a Tiszaligetben. Folytatva a pécsi játékoskeringőt az elmúlt három évadban Gazdavárkupát nyerő hírős város együttese felé kacsingat Ivkovics három frontembere: Bencze Zoltán, Dénes Gábor és Wittman Krisztián is. A kosarasok azonban azt állítják, hogy még nem egyeztek meg senkivel, s nem tudják, hogy hol folytatják pályafutásukat.

     Ivkovics helyét pedig Kmézics Zorán foglalhatja el a pécsi kispadon, aki az elmúlt szezonban Nyíregyházán ténykedett, ám menetközben szakítottak a felek. Lehet, hogy Kmézicsnek egy új csapatot kell építenie a Mecsekalján?

     Egy biztos, izgalmasnak ígérkezik a nyári átigazolási szezon. Azzal, hogy csak három légiós lehet egyszerre pályán, megnőtt a magyar játékosok ára. A férfi bajnoki küzdelmek - a tavalyinál korábban - várhatóan október 3-án rajtolnak. Az Olaj a tervek szerint július 27-én kezdi el a felkészülést az elkövetkező évadra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.