Archívum - Hírek

Több mint félezer Olaj-szimpatizáns jelenléte mellett tartottak szurkológyűlést a Tiszaligetben

2009. 06. 19.

A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub, pénteken este szurkológyűlést tartott a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahol a klub vezetői mellett, az új játékosok is jelen voltak és nyilatkoztak.
     Több mint félezer Olaj-szurkoló jelenléte előtt, dr. Nyerges Zsolt, a szolnoki klub elnöke, először értékelte az elmúlt bajnoki évadot, majd beszélt az előttünk álló 2009/2010-es szezonra kitűzött elvárásokról, célokról.

     Dr. Nyerges Zsolt: - Komoly tervekkel vágunk neki a 2009/2010-es bajnokságnak, konkrétabban megfogalmazva, bajnoki döntőt szeretnénk játszani! Természetesen felelőtlenség volna kijelenteni, hogy a csapatnak mindenképpen bajnokságot kell nyernie, de az új igazolások birtokában, harcban állhatunk érte. Két kiemelkedő tudású külföldi játékossal, az egyik legjobb magyar irányítóval és az egyik legjobb magyar centerrel erősítettünk!

     Ezt követően az Olaj-mezt magukra öltő új, illetve régi-új játékosok osztották meg gondolataikat a jelenlévőkkel.

     Fodor Márton: - Nem számítottam ilyen fogadtatásra, de rendkívül jólesik. Azért igazoltam Szolnokra, mert itt mind az anyagi, mind a szakmai háttér adott az eredményes szerepléshez. Bízom benne, hogy a játékommal a jövőben is rászolgálok majd a szolnoki közönség elismerésére.

     Grebenár Péter: - Kilenc évig kosaraztam Körmenden, majd másik négy esztendőn át Pécsett. Ezalatt sok emlékezetes, jó hangulatú meccset játszottam Szolnokon, s remélem, ez a következő szezonban is így lesz.

     Dragan Aleksic: - Bár már nem a legjobb korban vagyok, de úgy gondolom, hogy sokat tudok segíteni a fiatalabb játékosoknak. Az a légkör, amely a szolnoki kosárlabdát körülveszi, új motivációt ad nekem a folytatáshoz. Örülök, hogy újra egy csapatban játszhatok Fodor Mártonnal, Grebenár Péterrel és Thomas Kelley-vel, utóbbival nagyon sokat tanultunk egymástól az elmúlt szezonban.

     Thomas Kelley: - Jó érzés újra Szolnokon lenni, már-már majdnem olyan, mintha hazatérnék. A pályafutásom során itt játszottam a leghosszabb ideig, emellett a legszebb sikerek is ide kötnek. Amikor egy évvel ezelőtt Pécsre igazoltam, éreztem, hogy egyszer még visszatérek.

     Ezt követően Horváth Imre az Olaj KK új vezetőedzője vette át a szót: - A bajnokság október 3-án rajtol, mi július 27-én kezdjük meg a felkészülést. Az első hetekben a megfelelő erőnlét kialakításán lesz a hangsúly. Ezt, fokozatosan egyre több labdás-taktikai gyakorlás követi. Várhatóan augusztus végére lesz teljes a csapatunk, onnantól gőzerővel folytatjuk a munkát. Szeptember első hetében már felkészülési tornán szeretnénk felmérni, hol tartunk. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy a rajt előtti héten is részt veszünk egy tornán. Remélem, hogy sikerül teljesíteni a kitűzött célt.

     Majd dr. Nyerges Zsolt elmondta, hogy a hármas-négyes posztra keresik a hiányzó külföldi kosarast. Egyelőre csak annyi biztos, hogy nem a litván Arnas Kazlauskas szerződtetéséről van szó.

     A továbbiakban elhangzottak szerint, az augusztusi válogatott mérkőzésekre - Ukrajna és Észtország ellen - ingyenes lesz a belépés, a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Szóba került az is, hogy Acsay Attila könyvet ír a klub alapításának 50. évfordulója alkalmából, ami a tervek szerint hamarosan az Olaj-szurkolók kezébe kerülhet. További hír, hogy szeptemberben egy euroligás csapattal találkozik az Olaj a Tiszaligetben.

     A szurkológyűlés, a szurkolók által feltett kérdésekre megfogalmazott válaszokkal zárult le.

     Nagyon sok Olaj-szimpatizánst foglalkoztatja Cziczás László jövőbeni helyzete. A vezetők elmondása szerint tárgyalnak a kiváló játékossal, de - mint kiderült - csak kiegészítő szerepkörben számítanak rá. Mindenesetre, az Olaj-berkekben oly népszerű Cica, saját maga döntheti el, hogy Szolnokon folytatja-e pályafutását.

     Szóba került Grebenár Péter sérülése is. A kosaras szerdán MRI-vizsgálaton vett részt, aminek eredményétől függően, akár műtétre is szükség lehet. Azonban, a 2009/2010-es szezon kezdetére már teljesen egészséges játékosként állhat a vezetőedző rendelkezésére.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.