Archívum - Hírek

A cívis városban az Olaj

2009. 09. 09.

Újabb tesztmérkőzések előtt áll az Olaj KK, amely szerdától péntekig Debrecenben, a Pipelife elnevezésű felkészülési tornán vesz részt.
     A debreceni lesz a második felkészülési torna, melyen elindul az Olaj. Az első ellenfelük szerdán délután fél ötkor a román bajnokságban érdekelt Kolozsvár csapata lesz. A Szamos-partiak az elmúlt évadban az ötödik helyen végeztek hazájuk bajnokságában, emellett indultak a FIBA által szervezett Challenge-kupában. Állományuk most alakul, a tavalyi szezonban foglalkoztattak délszláv és amerikai légiósokat, nyilván az idén is több külföldi kosarast bevetnek majd a jó szereplés érdekében.

     A folytatásban csütörtökön délután fél ötkor a Nyíregyházával találkoznak Cseh Gyuriék. Az egykoron az Olaj állományában nevelkedett, Ferenczi Tamás által dirigált szabolcsi gárda két győzelemmel és egy vereséggel zárta az általa rendezett tornát. Az egyik győzelmüket épp az Olaj ellen aratták, 105-96 lett a végeredmény javukra. Az edző négy légióst vetett be, köztük három amerikai, Donta Gennie, William Byrd és Jeffrey Fergusonon, valamint a szerb Marko Pavlovics is rendre játéklehetőséget kapott mindhárom összecsapáson. És ne felejtkezzünk el Szarvas Gáborról sem, aki ugyebár Szolnokon nevelkedett, most Nyíregyházán jól mutatkozott be új csapatában.

     A torna zárónapján, azaz pénteken este fél hétkor a házigazda a Debreceni KE együttese lesz a mieink vetélytársa. Egy hete a nyíregyházi tornán már összemérték erejüket a felek, akkor a szolnoki kötődésű játékosokkal - Boldizsár Ferenc, Cziczás László, Fülöp Gábor, Gaál Róbert - is felálló DEKE 69-67-es győzelmet aratott. Mellettük csak egy légiós, az amerikai Anthony Farmer, akit a torna legjobb irányítójának választottak, szerepelt Fodor mester csapatában. Elképzelhető, hogy az Olaj ellen további amerikai játékosok, Jeremy Fears (bedobó) és Edmund Saunders (center) is pályára lépnek majd.

     A mieink ugyebár tartalékosan utaztak el a legutóbbi tornára, hiszen Váradi Kornél műtét után lábadozik, Grebenár Péter továbbra is csak könnyített munkát végezhet, Dragan Alekszics csak múlt csütörtökön szállt be először társai közé. Ousmane Barro pedig még azóta sem érkezett meg hazánkba. Horváth Imre vezetőedző azt mondta, hogy Debrecenben továbbra is csak azokra a játékosokra számíthat, akik a legutóbbi mérkőzéssorozaton is pályára léptek.

     - A múlt pénteken zárult torna után egy nap pihenőt kaptak a fiúk, vasárnap este már újra edzésbe álltunk. Durván újabb két napot tudtunk gyakorolni, Aleksziccsel együtt átvenni az eddig tanultakat. Az utóbbiakból szeretnék minél többet viszontlátni az elkövetkező mérkőzéseken. Bár a felkészülési tornákon elsősorban nem az eredmények a legfontosabbak. Jó lenne minél többször nyerni, mert a győzelmek mindig jót tesznek a csapatszellemnek - nyilatkozta a szakember.

     A tornát a debreceni Oláh Gábor utcai csarnokban rendezik meg, ahová a szervezők tájékoztatása szerint mindhárom napon ingyenes lesz a belépés.

Elhalasztják a gálameccset
     Köztudott, hogy az idén ünnepli az Olaj KK ötvenéves fennállását, ebből az alkalomból jubileumi gálamérkőzést tervezett a klub szeptember 26-ára. Erről a következőket nyilatkozta dr. Nyerges Zsolt klubelnök - Mindannyiunk számára emlékezetes gálát akarunk szervezni, ahol egy európai sztárklub lenne csapatunk vetélytársa a Tiszaligetben. Mivel a már most is zajló Eb csak szeptember 20-án ér véget, így az egyik, általunk kiszemelt klubcsapat nem tudna legerősebb állományával pályára lépni, ezért egy későbbi időpontra halasztjuk el a jubileumi gálát.

     A tervek szerint szeptember 26-án a Kecskeméttel játszik az Olaj, ugyancsak a Tiszaligetben. Barróval kapcsolatban annyit mondott az elnök: - A játékos továbbra is vízumra vár hazájában, minden követ megmozgatunk azért, hogy minél hamarabb köztünk legyen.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.