Archívum - Hírek

Horváth Imre: csak a munkában hiszek

2009. 09. 14.

Az elmúlt két hétben előbb Nyíregyházán, majd Debrecenben indult felkészülési tornán az Olaj csapata. Hat mérkőzésből mindössze kettőt nyertek meg a piros-feketék, különösen a legutóbbi, Debrecen elleni 20 pontos vereség tűnik nagyon fájónak. Vajon Horváth Imre vezetőedző hogyan látta a történteket?
     - Alapvető problémáink vannak - kezdte a szakember. - Felkészülésünk ugyanis messze jár az ideálistól. Edzésen szinte alig tudunk öt-öt ember ellen gyakorolni, mert mindig hiányzik valaki, általában sérülések vagy betegségek miatt. Ugyebár a térdével műtött Váradi Kornélra még egy jó darabig nem számíthatunk, Barro még mindig nem érkezett meg Szenegálból. Grebenár és Harazin még közel sincs abban az erőállapotban, mint azok a játékosaink, akik már július végén hozzákezdtek a felkészüléshez. Azt is mindenki tudja, hogy a légiósok sem egy időben érkeztek, előbb jött Kelley, majd Rice és végül Alekszics is befutott. Azt is tudtuk, hogy Fodor Marci válogatottbeli kötelezettsége miatt később érkezik sorainkba, ezzel nem is volt semmi baj. Közben megsérült Rice, majd Alekszics szenvedett balszerencsés ujjsérülést, legutoljára pedig Kelley-t is nélkülöznünk kellett, mert belázasodott és nem kockáztattuk meg a szereplését. A játékosok nincsenek egyforma edzettségi állapotban. Én pedig csak a munkában hiszek. Az utóbbi két hétben a mérkőzéseken gyakoroltunk, ami inkább arra való, hogy amiket az edzéseken elsajátítottunk, azokat lássuk viszont.

     - Kevesen vannak, mégsem tartották meg Cziczás Lászlót, a csapatkapitány távozását pedig nehezményezi a szurkolótábor egy része.

     - Én azt mondtam, hogy szükségünk van Cziczás Lacira, kínáltunk is neki szerződést, amit ő nem fogadott el.

     - Erre föl Vesztergom Zsoltot szerződtették. Miért?

     - Zsolt nem Laci helyére érkezett, őt a sérüléshullám miatt szerződtettük, egy fiatal jó szellemű játékosról van szó, aki mezőnyposzton használható ember lehet a jövőben.

     - Ezek után mit várunk a folytatásban?

     - Remélhetőleg Barro is hamarosan megérkezik, sérültjeink, betegeink felépülnek, utolérik magukat, és végre komplettek leszünk. Közben sokat kell még edzenünk, hogy minél jobban összecsiszolódjunk. Szerencsére még van három hét a bajnoki rajtig, addig is tovább kell dolgoznunk, mert enélkül nem érhetünk el sikereket.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.