Archívum - Hírek

Cziczás-ügy lezárva?

2009. 09. 23.

Már a nyári szünetben eldőlt, hogy Cziczás László, az Olaj KK csapatkapitánya Debrecenben folytatja pályafutását, ám távozása mind a mai napig beszédtéma Szolnokon.
     A piros-feketék színeiben bajnok és kupagyőztes hátvéd javában készül az október 3-án esedékes bajnoki rajtra, ám közben a megyeszékhelyen továbbra is keringenek pletykák a távozásával kapcsolatban. Az Olaj gárdája sérülésektől tizedelve hangol a szezonkezdetre, és sokak szerint a csupaszív játékossal a keretben enyhébben jelentkeznének Horváth Imre vezetőedző gondjai. Apropó, Horváth Imre. A szakvezető egy múlt heti interjúban úgy nyilatkozott, hogy számított volna Cziczásra, ám a kosaras nem fogadta el a számára ajánlott szerződéstervezetet. Az nyilatkozat olyannyira nagy port kavart, hogy maga Cziczás is szót kért az ügyben.

     - Sajnálattal hallottam Horváth Imre nyilatkozatát, miszerint én nem fogadtam el az Olaj ajánlatát - kezdte a kosaras. - Mivel az életem része volt a szolnoki kosárlabda, úgy érzem, reagálnom kell a valótlan állításra. A klub és köztem valóban folytak tárgyalások, de mint játékos szerződésajánlatot nem kaptam. A vezetők elmondása szerint nem fértem be a tizenkettes keretbe. Lehetőséget kaptam, hogy más téren továbbra is a klub munkáját segítsem, de harmincévesen úgy határoztam, még folytatni szeretném sportolói pályafutásomat. Épp elég nehéz volt elhagynom a szülővárosomat, ezt a fantasztikus csapatot, ezért ezt az ügyet lezártnak tekintem - nyilatkozta Cziczás László.

     A játékos szerint tehát nem is létezett olyan ajánlat, amelyet visszautasíthatott volna, ám dr. Nyerges Zsolt, a szolnoki klub elnöke másképp emlékszik.

     - Sajnálom, hogy vitává fajult a helyzet Cziczás Lacival - mondta a vezető. - Azt gondolom, mint minden játékosunkkal, az ő esetében is tisztességesen jártunk el. Szóban korrekt ajánlatot kapott tőlünk, ám az eltúlzottan magas anyagi igényeit nem állt módunkban teljesíteni. Úgy vélem, az elmúlt évek során többször is kiálltunk Laci mellett. Legutóbb az előző szezonban, amikor egy makacs sérülés következtében hónapokig harcképtelen volt, ennek időtartama alatt mégis teljes fizetést biztosítottunk számára. Tény azonban, hogy a következő bajnokságot erősebb játékoskerettel képzeljük el, így ő hátrébb került volna a képzeletbeli rangsorban. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem haraggal váltunk el tőle, s ezúton is sok sikert kívánok neki az előttünk álló szezonhoz - zárta szavait dr. Nyerges Zsolt.

Szombaton hazai pályán játszanak a piros-feketék
     Szombaton 18 órakor első hazai felkészülési mérkőzését játssza az Olaj legénysége. Ellenfelük a nyári szünetben gyakorlatilag minden poszton átalakult, Sztojan Ivkovics irányította Kecskeméti KSE gárdája lesz. Ezen a találkozón remélhetőleg a zalaegerszegi Göcsej Kupát betegség miatt teljes egészében kihagyó Thomas Kelley, a torna záró mérkőzésén hasfalhúzódás miatt lekéredzkedő Fodor Márton és a vízumproblémák miatt több hetet késő Ousmane Barro is pályára léphet. Az ujjtörés következtében kidőlt Dragan Alekszics és a térdműtét után lábadozó Váradi Kornél ellenben még jó ideig nem készülhet a társakkal.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.