Archívum - Hírek

Jól rajtoltak a piros-feketék

2009. 10. 03.

Szolnoki Olaj KK - Soproni KC 82-72 (17-19, 33-14, 19-17, 13-22)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 1. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Cziffra Cs., Benczúr T., Pozsonyi.
SZOLNOK: KELLEY 17/12, Fodor M. 8, Vesztergom, Rice 13/6, GREBENÁR 9.
Csere: BARRO17, Tóth V, SZABÓ P. 12/12, Cseh 6/6, Harazin. Vezetőedző: Horváth Imre.
SOPRON: Richardson 11, Brooks 17/3, Molnár A. 6/6, Szabó Zs. 7/3, KNIGHT 20.
Csere: Pojbics 9/9, Halmai, Keresztes 2, Gombás. Vezetőedző: Meszlényi Róbert
Az eredmény alakulása: 5. p.: 6-7,8. p.: 10-14,14. p.: 30-23,18. p.: 42-33, 25. p.:58-44, 34. p.: 72-56, 38. p.: 77-65.

     A sérült Dragan Alekszics és Váradi Kornél nélkül állt fel az Olaj a Sopron elleni bajnoki rajton. Előbbi új sérülése szépen javul, talán két-három hét múlva már szerepelhet a rutinos játékos, aki négyéves pécsi kitérő után tért vissza a Tiszaligetbe. Váradi Kornél térdoperációját követően jelenleg gyógytornázik, a bedobó játékára legjobb esetben is csak decemberben számíthatnak. Mint az utóbbi évtizedekben megszokhattuk, szép számú közönség előtt remek hangulatban kezdődött az idénynyitó.

     A bajnokság első szolnoki kosarát a csapatkapitány, Grebenár Péter szerezte három és fél perc elteltével. Szerencsére a vendégek is csak Knight duplájának örülhettek az elején. Aztán a soproniak kaptak hamarabb lábra, Knight duplái után Molnár és Pojbics is beszórt egy-egy triplát. Nem ment az Olajnak, különösen támadásban akadozott a gépezet. Horváth Imre cserélt, és Barro-t is harcba küldte. A center jól kapcsolódott be a játékba, rendre levált védőjéről, és biztos kézzel értékesítette Kelley szenzációs passzait.

     A folytatásban Kelley már nemcsak passzolt, hanem pontokat is dobott, majd a pályára lépő Szabó Péter is elkapta a fonalat és gyors egymásutánban három hármast is bevágott a soproniak kosarába. Az első félidőt pedig Rice hétméteres triplája zárta, az Olaj pedig állva hagyta vetélytársát, 50-33.

     A szünet után megint a kékben játszó vendégek percei következtek, Molnárék egy 8-2-es rohanást produkáltak. Mielőtt reménykedhettek volna, újra Kelley vette hátára a csapatát, az irányító most a Barro helyére beállt Grebenárt hozta nem egyszer kihagyhatatlan helyzetbe.

     A záró játékrészben sem hagyták magukat a soproniak, Brooks vezérletével 74-65-re jöttek fel, ám egy újabb Szabó trojka mindent eldöntött. A felkészülés alatt sok gonddal, bajjal küszködő Olaj biztosan verte vetélytársát, és bizakodva készülhet a szombati dombóvári fellépésre.

Horváth Imre: - Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, de ebben voltak nagyon jó periódusaink is. Aki ma pályára lépett, mindenki sokat tett a sikerért.

Meszlényi Róbert: - A második negyedbeli rövidzárlatunk, Richardson és Brooks gyengélkedése mellett az Olaj jó cseréi okozták a vereségünket.


A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.