Archívum - Hírek

Létszámhiányos tolnai kirándulás

2009. 10. 09.

Első idegenbeli fellépésén szombat este hat órakor Dombóváron szerepel a Szolnoki Olaj csapata, amely nem legjobb előjelekkel készül az összecsapásra.
     A bajnoki rajton Kecskeméten volt érdekelt a dombóvári csapat, amely tízpontos, 92-82-es vereséggel zárta az idegenbeli mérkőzést. Tulajdonképpen egy új összetételű tolnai együttesről van szó, amelyben Szőke, Deák, Balogh, Klír és az amerikai LaGrange maradt meg hírmondónak Hozzájuk csatlakozott a szintén amerikai Tony Walker, aki évekkel ezelőtt szerepelt az Albacompban. Most egészségesnek tűnik, ugyanis az elmúlt években sérülések zavarták a játékát. Az utóbbi két játékos honfitársa Jonathan Jones, aki egy meccsen már játszott tavaly a kék-fehéreknél. Régi-új játékos Dombóváron Panta István, aki az utóbbi években Pakson vitézkedett, valamint Gubi Viktor Pécsről. A rutinos irányítót, Csirke Ferencet pedig a szomszédvár Kaposvár csapatától szerezték meg. Nem beszéltünk még az amerikai Carlton Spencerről, akinek ez az első profi szezonja Európában. A kecskeméti bemutatkozáson jól harcolt az együttes. Bár végig a hazaiak vezettek, öt perc perccel a vége előtt 72-70 volt az állás. Csak végjáték döntött az Ivkovics-csapat javára. A dombóváriak és egyben a mezőny legeredményesebb emberének Jones bizonyult, aki 32 pontig és nyolc lepattanóig jutott. Ami a statisztikából leginkább feltűnt, a kecskemétiek 12, míg a dombóváriak 11 büntetőt hagytak ki a találkozón.

     Az Olaj ugyebár 82-72-re nyert a Sopron ellen a bajnoki nyitányon. Győzelmüket leginkább kiváló második negyedbeli (33-14) játékuknak köszönhették a piros-feketék. A mezőny legjobbja Thomas Kelley volt, aki amellett, hogy dobott 17 pontot, 11 gólpasszt adott társainak. Sajnos úgy tűnik, hogy az Olaj-tábor egyik kedvencének ki kell hagynia a dombóvári derbit, az irányító ugyanis ismét betegséggel bajlódik. Mellette Rice sem egészséges, ráadásul Alekszics sem heverte ki ujjsérülését és Váradi sem harcképes még térdműtétje után. Az Olaj KK kluborvosa, dr. Ladoniczky Zoltán elmondta: - Kelley-nek elhúzódó vírusfertőzése van, sajnos nem mutatott jó eredményt a legutóbbi vérképe, ezért további vizsgálatok előtt áll. Most kap egy vitaminkúrát. Mivel edzeni sem tudott a héten, nem javaslom a játékát. Rice megfázással bajlódott a napokban, ő is megkapta a megfelelő gyógykezelést, elképzelhető, hogy játszani fog az amerikai kosaras. Alekszics pedig minden bizonnyal a jövő héten lesz teljes értékű harcos - nyilatkozta az orvos.

     - A szokásos rossz előjelekkel készülünk, nem tudom, hogy a betegek közül ki lesz hadra fogható. Nem egyszerű a helyzet, de győzni megyünk Dombóvárra - nyilatkozta Horváth Imre vezetőedző.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.