Archívum - Hírek

Szombathelyen újabb rangadó vár az Olajra

2009. 10. 16.

A bajnokság harmadik fordulójában az Olaj KK együttese péntek este hét órakor a Falco KC otthonában lép pályára.
     Nem sok hiányzott ahhoz, hogy azt írjuk, két veretlen csapat csatázik a vasi fővárosban. A Sopronnal szembeni hazai siker után az Olaj ugyanis szinte végig vezetett Dombóváron. A záró negyed 3-11-es büntető aránya, és a szerencse azonban a vendéglátóknak kedvezett, akik 87-84-re megnyerték az összecsapást. A szolnoki csapat tehát ötven százalékos mérleggel várja a harmadik kört. Ellenben a Falcónak két győzelme van, a sárga-feketék előbb hazai pályán legyűrték a Nyíregyházát (98-87), majd idegenben, Kecskeméten (85-62) is diadalmaskodtak.

     Mint ahogy azt az elmúlt évtizedben megszokhattuk, a szombathelyiek összeállítása továbbra is az elnyűhetetlen Kálmán Lászlóval kezdődik. Az irányító mellett a szintén válogatottak, Pankár Tibor és Horváth Zoltán alkotják a magyar magot. Hozzájuk társul a Feigl Imre - Borszéki Csaba - Krasznai Tibor - Hajmásy Péter kvartett. Egyelőre három légióst foglalkoztatnak, közülük kettő amerikai, Donovan Morris (hátvéd) és Donald Wilson (bedobó). Az utóbbi egy esztendővel ezelőtt még a Tiszaligetben, míg a tavasszal Zalaegerszegen szerepelt. A harmadik légiós, a litván Arnas Kazlauskas régi-új embernek számít a vasi fővárosban, hiszen 2008 tavaszán tagja volt a Falco bajnokcsapatának, majd olasz és bolgár kitérő után húzott újra kék-sárga szerelést. És akkor még nem beszéltünk az edzőről, Déri Csabáról, aki a Székesfehérvárra igazolt Szrecsko Szekulovics helyét vette át a kispadon.

     A Falco válogatott centere, Horváth Zoltán azt nyilatkozta a klub honlapján: - A Szolnok az előző fordulóban meglepetésre kikapott Dombóváron. Igaz, csak utólag hallottam, hogy Thomas Kelley nem játszott. Azért az ő hiányát bármelyik magyar csapat megérezné. Ismét összecsapok Barróval, aki tavaly nagyon csúnyán megviccelt minket. Mindenképpen az egyik célom az, hogy őt megfogjam. De még így is nagyon sok jó, válogatott szintű játékosuk van. Csak akkor ér igazán sokat a kecskeméti győzelmünk, ha pénteken este a Szolnokot is legyűrjük.

     Remélhetőleg ehhez az Olajnak is lesz egy-két szava. Horváth Imre vezetőedző azt mondta a csütörtök délelőtti edzés után: - Kelley hétfő óta együtt dolgozik velünk, úgy tűnik, hogy pályára léphet Szombathelyen, az orvosok is engedélyezik a szereplését. Bár vannak játékosaink, akik kisebb sérüléssel és betegségekkel bajlódtak a napokban, Váradi Kornél kivételével mindenkire számíthatunk a Falco otthonában. Egyébiránt a vasiak mindkét idei összecsapását láttuk videón, elemeztük is a látottakat. A Nyíregyháza ellen szenvedtek, Kecskeméten viszont nemcsak támadásban, hanem védekezésben is remekeltek. Nyilván egy felfokozott állapotban várnak bennünket. Mi azonban győzni megyünk a vasi fővárosba.

     Nyilván a mieinkre ráférne a győzelem, hiszen utoljára a 2004-2005-ös szezonban nyertek Szombathelyen... Szurkolásban biztosan nem lesz hiány, hiszen az Olaj hívei külön busszal és személygépkocsikkal kísérik el kedvenceiket a vasi fővárosba.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.