Archívum - Hírek

Fodor Marci: erőt adott a szurkolók biztatása

2009. 10. 20.

Négy és fél esztendő múltán nyert újra bajnoki meccset az Olaj Szombathelyen: 100-94-re győzött az Arena Savariában.
     Az elején úgy tűnt, hogy hatalmas verést kap a szolnoki csapat, hiszen a rangadó elején hengerelt a Falco: Kálmán, Horváth és a tavaly télen az Olajból eltanácsolt Wilson is ontotta a kosarakat. Öt perc után már egy tucat ponttal vezettek a hazaiak.

     Vajon hogyan látta a történteket Fodor Márton, az Olaj válogatott hátvédje? - Rossz felfogásban kosárlabdáztunk az elején, nem találtuk meg a hazaiak játékának ellenszerét. A Falco pedig jó csapat, és gyorsan kihasználta a hibáinkat.

     A folytatásban Horváth edző pályára küldte Kelley-t és a fiatal Cseh Györgyöt, mindketten jól kapcsolódtak be a játékba. Igaz, hátrányából nem tudott faragni az Olaj, de legalább nem nőtt a különbség, ami 9 és 14 pont között mozgott a második negyedben. A 17. percben, 48-39-es állásnál érkezett meg az Olaj-tábor a csarnokba, a szurkolókat szállító autóbusz ugyanis útlezárás miatt lekéste a kezdést.

     - Csodálkoztunk mi is a bemelegítésnél, hogy drukkereink közül csak néhányat látni a nézőtéren - folytatta a játékos. - Amint megérkezett szurkolóink nagyobbik része, jobb lett a hangulat a nézőtéren, és nekünk is erőt adott a biztatásuk. Arról nem beszélve, hogy a második félidőben nagyon sokat segítettek nekünk. A meccs után pedig úgy ünnepeltek bennünket, mintha már bajnokok lennénk.

     A második félidőben aztán beindult az Olaj, épp Fodor hét pontjával kezdte meg a csapat a felzárkózást. Sőt a 28. percben a szintén körmendi nevelésű Grebenár duplájával már a szolnoki gárda tartott előrébb, mint hazai vetélytársa.

     - Most már agresszíven védekeztünk, lecsapdáztuk őket, fontos labdákat szereztünk, több könnyű kosarat is dobtunk, megjött az önbizalmunk. Talán mondani sem kell, hogy nekem körmendi létemre mindig pluszmotiváció Szombathelyen pályára lépni. Innentől már csak egyszer vezetett a Falco, Kálmán Laci és Horváth Zoli jól játszott, de a végére ők is elfáradtak. A végén nagyon koncentráltunk, és jól használtuk ki, hogy hosszú a kispadunk. Aki a pályára lépett, mindenki sokat tett a sikerért, ami erőt adhat a folytatáshoz. Kell is az erő, hiszen szombaton a Pécset fogadjuk, amely kellemetlenül játszó, agresszív csapat. Mi azonban látjuk a lyukakat a játékukban, meg kell őket vernünk! - nyilatkozta Fodor Márton.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.