Archívum - Hírek

Újabb rangadó vár a mieinkre

2009. 10. 24.

Két idegenbeli meccs után ismét hazai pályán szerepel az Olaj, amelyik szombaton este hat órakor a Pécs csapatát látja vendégül a tiszaligeti arénában
     Akár rangadónak is titulálhatjuk az összecsapást, hiszen a felek egyaránt két-két győzelemmel, egy-egy vereséggel állnak a tabellán. Sőt a pécsi legénység az elmúlt fordulóban hazai környezetben kétszeri hosszabbítás után kapott ki (81-83) a Kecskeméttől. Ezt megelőzve viszont Pécsett verte a Debrecent (84-81), és nyert Nyíregyházán is (87-71). Sőt a bajnoki rajt előtti Szuperkupán, a címvédő Paks otthonában is diadalmaskodtak (77-71) Kmézics Zorán tanítványai, aki a nyáron Stojan Ivkovicstól vette át csapatot. Egyébiránt az elmúlt évadot követően nagy volt a jövés-menés a kupagyőztes és bajnoki döntős baranyai együttes háza táján. Ha csak azt nézzük, hogy Alekszics, Grebenár és Kelley épp az Olajba, míg Ivkoviccsal egyetemben Wittmann, Bencze, Dénes és Tóth N. Kecskemétre szerződött. Csupán Czigler, Hosszú, Kovács P., Eilingsfeld és Lepsényi maradt meg az elmúlt szezon csapatából. Hozzájuk csatlakozott: S. Helbich (ZTE), Ross (Olaj) Lakatos (Falco), Tóth P. (Kecskemét), Ruják (Hegyvidék) és Sipos (Körmend), Bojovics (szerb), valamint Vay (argentin), az utóbbit az Olaj mustrálta.

     A mérkőzés több szempontból is pikánsnak ígérkezik. Zorán Kmézics ugyebár tagja volt az Olaj aranycsapatának, később edzőként ezüstérmes szerzett az együttessel. Arról nem beszélve, hogy Kmézics a piros-feketék mostani edzőjével, Horváth Imrével nemcsak Szolnokon, hanem Debrecenben is együtt játszott. Alekszics és Kelley a Tiszaligetből ment Pécsre, most visszajött mindkét kosaras, velük érkezett Grebenár is. A fekete-fehérek közül Ross a tavasszal, míg Lakatos évekkel ezelőtt szerepelt piros-feketében. Ha tovább fokozzuk, Hosszú Gergely édesapja, "Puska" vagy 15 éve az Olaj csapatkapitánya is volt.

     Horváth Imre azt mondta: - Mint azt eredményeik is bizonyítják, jól felkészített, erős állományú együttes a pécsieké. Nem ijednek meg idegenben sem, és ezt bizonyították Pakson és Nyíregyházán is. Jó koncentrálással, összeszedett játékkal győznie kell csapatunknak, melyben Váradi kivételével mindenki játékra kész.

     Könyvpiacon az Olajbányász Előbb szombaton a mérkőzésen, majd a Várkonyi téri Basket Arénában lehet kapni a "Csak az Olaj" című könyvet, amely összefoglalja a klub elmúlt ötven esztendejét az ősidőktől napjainkig. Az érdekes és tartalmas könyv szerzője Acsay Attila, aki a klub egyik alapítója, játékosa, edzője és ügyvezető elnöke is volt.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.