Archívum - Hírek

Kötelező a győzelem

2009. 10. 31.

A bajnokság ötödik fordulójában az Olaj KK Debrecenben lép pályára, ahol csak a győzelem elfogadható a piros-feketék számára.
     A hajdúsági együttes, amely az elmúlt évadban tizenharmadik helyen végzett, gyakorlatilag teljesen kicserélődött a nyári szünetben. Az új bajnokság nem indult jól számukra, hiszen még győzelem nélkül állnak, hazai pályán az Atomerőmű (80-97) és a Nyíregyháza (63-79) ellenében maradtak alul. Legnagyobb esélyük még az első fordulóban, Pécsett volt a sikerre, ahol komoly hátrányból zárkóztak fel, ám szoros végjátékban hárompontos vereséget szenvedtek. Amerikai hátvédjük, Jeremy Fears 34 pontot jegyzett az utóbbi találkozón, ő azonban már nem tagja a DEKE keretének, miután kezdeményezte szerződése felbontását, majd a szlovák Prievidza gárdájához szerződött. A debreceni vezetők gyorsan intézkedtek a pótlásáról: egyhetes próbajátékra invitálták a szlovén Grega Malit, aki "élesben" az Olaj ellen győzheti meg Fodor Péter vezetőedzőt, hogy helye van a csapatban. Mali mellett honfitársa, a center Salih Nuhanovics és az amerikai irányító, Anthony Farmer alkotja a hajdúsági légióskontingenst. Ha ők nem is, magyar játékosaik minden bizonnyal sokkal ismertebbek számunkra, hiszen Cziczás László volt az Olaj bajnok- és kupagyőztes csapatának kapitánya, míg Boldizsár Ferenc, Fülöp Gábor és Gaál Róbert egyaránt sikeres éveket töltött a Tiszaligetben.

     Az Olaj legutóbb szerencsés győzelmet (78-77) aratott a Pécs ellen, ám a csapat játéka a legoptimistább vélemények szerint is hagyott kívánnivalót maga után. Az összecsiszolódás folyamatát nem segíti, hogy Thomas Kelley továbbra sincs tökéletes állapotban: a baranyaiakkal vívott ütközet győztes kosarát szerző irányító levertségre panaszkodott, és a héten alig edzett. A jelek szerint szervezetéből még nem távozott végleg a vírusos fertőzés, ezért csütörtökön alapos kivizsgáláson esett át, játéka kérdéses a debreceni összecsapáson. Darius Rice derékfájás miatt szintén hagyott ki tréninget, de az erőcsatár minden bizonnyal pályára léphet este. Ami jó hír, hogy Váradi Kornél a napokban megkezdte a futóedzéseket. A jövő hét elején újabb orvosi vizsgálatok döntenek arról, hogy a sérült térde milyen terhelést kaphat.

     Az Olaj vezetőedzője, Horváth Imre így nyilatkozott a meccs előtt: - Nem téveszt meg bennünket ellenfelünk eddigi gyengébb szereplése, komolyan készülünk a mérkőzésre. Hazai környezetben minden rivális veszélyes, igaz, ez a debreceniekre is. Ha viszont a két csapat játékoskeretét nézzük, felénk billen a mérleg nyelve, ezért valóban kötelező győzelem előtt állunk. Akár Thomas Kelley-vel a sorainkban, akár nélküle lépünk pályára, sikerrel kell zárnunk a találkozót, ám ehhez szinte minden téren többet kell mutatnunk, mint a Pécs ellen - mondta a piros-feketék szakvezetője.

Tévés rangadók következnek

     A két hét múlva esedékes hetedik fordulóban Kecskemét-Olaj rangadóra kerül sor, amelyet a Sportklub tévécsatorna is műsorára tűzött. A tévéközvetítés miatt módosult a találkozó időpontja: az eredetileg tervezett vasárnap 18 óra helyett a két együttes november 14-én, szombaton 15:45-től ütközik meg. Egy héttel később Olaj-Atomerőmű összecsapás szerepel a bajnoki programban. Az utóbbi mérkőzésre szintén "szemet vetett" a Sportklub, így várhatóan a paksiak elleni csatára is a délutáni időpontban kerül sor.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.